AKP’li Zeybekçi’ye göre emekliye 25 bin lira vermek ölü yatırım!

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2024 Perşembe 9:18 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2024 Perşembe 9:57 am

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi emeklileri nasıl bir çıkmaza soktuklarını canlı yayında itiraf etti. Zeybekçi, geçmişte tartışmalara yol açan EYT için “EYT üzerinden emeklilik sistemini dar bir koridora soktuk” ifadelerini kullandı.

CNN Türk canlı yayınında konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi emekliler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zeybekçi, “EYT demek geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demektir” dedi.

Yüksek enflasyon karşısında sefalet maaşlarıyla adeta ölüme mahkum edilen emekliler yaşam mücadelesi verirken, iktidar cephesinden çözüm bekliyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi de iktidarın emekliyi soktuğu çıkmazı çarpıcı sözlerle anlattı.

“EMEKLİLİK SİSTEMİNİ DAR BİR KORİDORDA SOKTUK”

Zeybekçi, “Maalesef emeklilik sistemimizi çok dar bir koridora soktuk. 16 milyonun üzerinde emeklimiz var. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bu bir siyasi mesele değil bu bir memleket meselesidir. Siyaset yaparken ülke kaygısıyla gelecek kaygısıyla hareket edilmesi gerekiyor. Zamanında benim EYT ile görüşlerim negatifti. Ama diğer taraftan mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır diyerek EYT ile ilgili olmaması gerekenler yapıldı” şeklinde konuştu.

“EYT DEMEK GELENECEĞİN KAYNAKLARINI TÜKETMEK DEMEK”

AKP’li Zeybekçi EYT sisteminin zararlarına değinerek “EYT demek geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demektir. Bunun için bunlardan uzak durmak lazım, popülizmden uzak durmamız lazım. Beklentiler sonsuz, kaynaklar sınırlıdır. Dünyadaki ekonomik trende bakarsanız Türkiye olarak doğru yoldayız. Parasal tedbirleri destekliyoruz. Enflasyonlar mücadele programı halinde bütün olarak düşünürsek talepleri yok etmek mümkün değildir. Ama parasal tedbirlerle talebin artarak gelmesi vardır. Türkiye’de tarım ve gıdada desteklerle başlamamız lazım. Emekliler deyince yanlış olur. Dar gelirli ve asgari ücretliye, esnafa, çiftçiye bakmak lazım. Parayı artırarak refahı artıramazsınız. Alınması gereken tedbirler ile zoru geride bıraktık. Yapmamız gereken refahı artırmak. Bu da arzı, üretimi artırmakla gerçekleşir” dedi.

EMEKLİYE ZAMMI KAPIYI KAPATTI

Milyonlarca emekli insan onuruna yaraşır bir maaş beklerken AKP’li Zeybekçi beklenen maaş zammına kapıyı kapattı. Zeybekçi; “Emekliye 25 bin lira verilerek çözülse dünyada fakir ülke kalmazdı, herkes parayı bolca para verir problemler biterdi. Çözüm ürünü, malı, istihdamı artırmak. Topyekün ülkece bir karar vermeliyiz” dedi.

Emekliye sefalet zammı yapan AKP’nin ‘müjdesi’ şezlong ve şemsiye!

Kaynak: TELE1