AKP’li Zengin’den polis tacizine skandal yorum!

Yayın tarihi: 19 Şubat 2019 Salı 8:29 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2019 Salı 8:29 pm
AKP’li Özlem Zengin, üniversite öğrencisi Merve Demirel’in polisin cinsel tacizine uğramasını “telaşın verdiği bir yanlış” olarak değerlendirdi.

AKP’li Milletvekili Özlem Zengin polisin gözaltına alırken cinsel tacizde bulunduğu kadın öğrenci Merve Demirel’e ilişkin, “Bu görüntülerde, özensizlik içerisinde bir tavır görüyorum. Bir telaş içerisinde bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği bir yanlış hareket var. Keşke orada bir kadın polis olsaydı, onlar müdahil olsalardı” dedi.

Geçen cumartesi günü Ankara’daki Sakarya Caddesi’nde gözaltına alınan Demirel’e polisin tacizde bulunduğu görüntüleri TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getiren Zengin, böyle bir konuyu, çok dengeli bir muhakeme ile götürmek gerektiğini belirtti.

Emniyet müdürlüğünün ve olay yerinde çekilen görüntüleri izlediğini anlatan Zengin, “Bu görüntüler kamuoyuna dağıtılırken kastı aşan bir şekilde, olaydan öte emniyet teşkilatını tahkir etmek üzere bir üslup kullanılıyor. Bizim burada yapmamız gereken, her ikisini aynı anda görmek. Prensip olarak bir insan suç işlerken, yakalandığı an ve devam eden süreçler de dahil olmak üzere asla bir cezalandırmaya tabi tutulamaz. Bu görüntünün bir kadını itibarsızlaştırmasına biz müsaade edemeyiz.” diye konuştu.

Emniyet teşkilatının “tacizci” diye itham edilmesine de asla tahammüllerinin olmayacağını belirten Zengin, “Bu görüntülerde, özensizlik içerisinde bir tavır görüyorum. Bir telaş içerisinde bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği bir yanlış hareket var. Keşke orada bir kadın polis olsaydı, onlar müdahil olsalardı.” değerlendirmesini yaptı.

Bir süredir Genel Kurul’da, özellikle emniyet teşkilatına ilişkin nahoş ifadeler kullanıldığını aktaran Zengin, bir ilçe emniyet müdürü için kullanılan “sözde emniyet müdürü” ifadesini şiddetle reddettiklerini söyledi.

Zengin, “Devletimizin görevlendirdiği bir emniyet müdürüne hiç kimsenin ‘sözde emniyet müdürü’ demeye hakkı yoktur” dedi.