Mersin’de tepki çeken fotoğraf! Sağlık emekçilerini ayaklarına çağırdılar

Yayın tarihi: 16 Eylül 2021 Perşembe 1:08 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2021 Perşembe 1:14 pm

Gerçeğin İzinde programına konuk olan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, devlet hastanesinde görev yapan sağlık emekçilerinin PCR testi almak için Erdemli AKP İlçe Binası’na gittiği anların fotoğrafını paylaştı. Başarır, “Devletin bütün kurumları bunlara hizmet ediyor! İşte ‘Şahsım Devleti’nin fotoğrafı budur” diyerek isyan etti.

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programının bugünkü konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır oldu. 6. Anadolu Medya Ödülleri’nden yurt fiyatlarındaki inanılmaz artışa kadar birçok konu hakkında konuşan Başarır dikkat çeken bir fotoğrafın hikayesini de TELE1 izleyicileriyle paylaştı. Başarır, hastaneden virüs kapmaktan korkan AKP’li yöneticilerin Mersin Erdemli AKP İlçe Binası’na devlet hastanesinde görev yapan sağlık emekçilerini çağırarak PCR testi yaptırdığını açıkladı.

“Bu fotoğraf bir hastaneden değil, AKP ilçe binasından” diyen Başarır, şöyle konuştu:

“Devletin tüm birimleri, bir parti için çalışıyor! Beyefendiler vatandaşlar gibi gidip test vermedikleri için hastanedeki görevliler gelmiş AKP binasından gelmiş test alıyor. Peki köye gidiyor musunuz? Okullara gidiyor musunuz? Vatandaşlara gidiyorsunuz. İşte ülkenin geldiği durum budur. Ülkenin geldiği nokta bu! Olay bugün yaşanıyor; belki şu an da devam ediyor. Bakın, şahsım devleti budur! Valiye emir verir, kaymakama talimat verir. Türkiye’deki telefon sinyallerini incelesek kim bilir ne çıkar! Zaten valilerin çoğu artık AKP il başkanı gibi davranıyor. Böyle bir devlet olabilir mi? Devlette tarafsızlık vardır! O hastanedeki görevli kızın hiçbir suçu yok çünkü onu gönderiyorlar oraya. Bu fotoğrafta tek bir suçlu var, onun da fotoğrafı gözüküyor zaten: Bakın devlet hastanesindeki bir görevli AKP ilçe binasına gidiyor, gönderiliyor!”