AKP’li vekiller 1915 Çanakkale Köprüsü yerine feribotu tercih etti

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2022 Pazar 5:29 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2022 Pazar 5:49 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  ‘200 liracık’ olarak duyurduğu 1915 Çanakkale Köprüsü’nü AKPli vekiller tercih etmedi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AKP vekili Jülide İskenderoğlu, Gelibolu ilçesinde katıldıkları iftar dönüşü için feribota bindi.

AKP’li vekiller Milyarlarca euroluk garantiler ile Hazine’de karadelik oluşturacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nden geçmeyi tercih etmedi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AKP  Çanakkale vekili Jülide İskenderoğlu 28 Nisan’da, Gelibolu’da birtakım ziyaretlerde bulundu.

Turan ve İskenderoğlu, daha sonra AKP Gelibolu İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği iftara katıldı. İftar sonrası Lapseki’ye geçen Turan ve İskenderoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçiş ücretini “200 liracık” olarak açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yerine feribotu tercih etti.

Türkiye’nin yeni kara deliği!

“KÖPRÜ GEÇİŞİ PAHALI GELDİ GALİBA”

Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer, Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’nun feribotta çekilmiş fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşarak, “‘Köprüyü pahalı bulan feribota binsin’ dediler ve yaptılar. 6 dakikada geçiş yerine 25 dakikada geçişi tercih etmenin tek sebebi var; 200 liracık” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise söz konusu fotoğrafa, “Köprü geçişi pahalı geldi galiba” yorumunu yaptı.

KÖPRÜDEN GEÇMEYEN BÜLEN TURAN “EKSTRA BİR İMKANDIR”DEMİŞTİ

TBMM’de 24 Mart’ta AKP’li ve CHP’li vekiiller arasında 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ve ücretleriyle ilgili tartışma çıkmıştı. AKP’li Bülent Turan, geçiş garantinisi vatandaşlar için ekstra bir imkan olarak savunmuştu. Turan şunları söylemişti:

Geçmediğimiz köprünün parasını niye veriyoruz. Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum ama parasını veriyorum. Her yatırımın parasını veriyoruz. Ne demek ‘geçmeden’. Geçmeden verilmesi ekstra bir imkândır vatandaş için. Olması zaten başka usulle yapılsa gene kamu bütçesi konulacaktı

KARADELİK 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

1915 Çanakkale Köprüsü için üstlenici şirketlere verilen milyarlarca euroluk garantiler ile Hazine’de yeni bir karadelik oluşturacak. Mevcut köprü ve otoyol projeleri için şirketlere milyarlarca dolarlık garanti ödemesi gerçekleştiren AKP iktidarı, 1915 Çanakkale köprüsü için şirketlere 45 bin araçlık geçiş garantisi verdi. Verilen geçiş garantisi araç başına 17,7 euro olacak.

 

AKP’den 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi için akıllara zarar savunma