AKP’li vekilin itiraf ettiği FETÖ organizasyonu

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 3:50 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 3:34 pm

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, AKP ve FETÖ ilişkilerini itiraf etti. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Fakıbaba, tehdit edildiğini ifade ederek oğlunun FETÖ yurdunda kaldığını da söyledi.

Şanlıurfa’da yerel bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılan AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçen aylarda AKP’den istifa ettiğini ancak milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Ahmet Akay’ın kendisini ikna ederek istifasının önüne geçtiğini söyleyen Fakıbaba, “AKP ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014’den sonra Şanlıurfa’nın kimyası değişti” ifadelerini kullandı.

Fakıbaba AKP ve FETÖ ilişkisini açığa çıkaran açıklamalarda bulundu. Katıldığı programa bir izleyicinin soru sormasına üzerine yanıt veren Fakıbaba şu sözleri söyledi:

“Ben 2012 yılında hatırlıyorum o zaman FETÖ’nün festivalleri, olimpiyatları vardı. Türkçe olimpiyatları falan. Biz de oraya gittik. Önde oturduk. Yanımda bakan bey, bir tarafımda o zamanki valimiz Sayın Celalettin Güvenç. Ben şuna inanıyorum. Belediye başkanıydım, yanımda bakan vardı. Şuanda İçişleri Komisyonu Başkanı olan kişi var. Ama, Urfa’da bu FETÖ ile ilk mücadeleyi veren Ahmet Fakıbaba’dır.”

‘UYGUN DEĞİL KARARI VERİLDİ’

2014 yılında halkın kendisni sevdiğini belirten Fakıbaba, “Ben niye aday edilmedim? Ben aday edilmezken, FETÖ’nün liderlerinden Halil Baysal’ın OSM Hastanesi’nin 6. katında başkanlık kararı verilmedi mi? Hastanenin altıncı katında. Saat 2’de organizasyon yapılıp STK’ler toplanmadı mı Emniyet Müdürü nerede Mehmet Yiğitoğlu FETÖ’den tutuklu, cezaevinde. Ahmet Fakıbaba Urfa’ya uygun değil. Urfa’dan gitmesi lazım kararı veriliyor” açıklamasında bulundu.

GÜVENÇ KARARI VERİLDİ

Kendisinin Şanlıurfa Belediye Başkanlığı adayı yapılmaması için FETÖ tarafından başlatılan sürecin devamında Cevahir Otel’de bir toplantı düzenlendiğini ileri süren Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplantıya, şuandaki meclis başkanımız da geliyor. Orada STK’lar adına birkaç kişi var. Diğerleri kimler? Celalettin Bey ve müdürleri. ‘Efendim, biz Celalettin Bey’i isteriz. Fakıbaba olmaz’ diyorlar. Fakıbaba, halka rağmen aday yapılmadı.”

SODES PARALARI FETÖ’YE GİTTİ

Konuşmasında, devletin imkanlarının FETÖ’nün kuruluşlarına dağıtıldığını da kaydeden Fakıbaba, “Buraya gelen bir imam vardı, 2009 seçimlerinde kavga ettik. Kavgamızın sesi öyle yükseldi ki onu alıp, başka bir imam verdiler buraya. İmam her gün vilayetteydi. Yalan mı bu yahu? Urfa yaşadı bunu. Bana oğlumu soracağına, devletin Sosyal Destek Proje paralarının hangi örgütlere, hangi STK’lara gittiğini sorsun. Devlet desteklemelerinin yüzde 85’i Vali tarafından FETÖ’nün kuruluşlarına verilmiş SODES adı altında” ifadelerini kullandı.

ESKİ BAKAN VE REKTÖR FETÖ ORGANİZASYONUNDA EN ÖN SIRADA

Fakıbaba’nın bahsettiği FETÖ’ye ait organizasyonlara eski bakan Faruk Çelik ve dönemin İl Milli Eğitim Müdür Ahmet Pala ve dönemin Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu da katıldı. Organizasyonda en ön sıralarda saf tutan eski bakan övgü yağdırdı.

ERDOĞAN’DAN DESTEK VE TEŞEKKÜR MEKTUBU

2012 yılında yapılan aynı festivale katılamayıp destek ve teşekkürlerini iletenler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da vardı. Teşekkür mektubunun okunmasıyla büyük alkış alan Erdoğan, festivale davet için teşekkür etmiş ve selam göndermişti. Organizasyona katılamayan ama desteğini ileten isimler arasında Eski Türkiye Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Naci Bostancı’nın yerine geçen AKP Grup Başkanvekili İsmet Yılmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, dönemin bakanı Egemen Bağış, AKP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker de vardı.

 

FETÖ organizasyonunda Bakan en ön sıralarda yer alıyor