AKP’li vekilin Erdoğan’a yönelik sözleri tartışma yarattı: Sayın cumhurbaşkanımızın sünneti…

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2021 Salı 1:49 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe 10:54 am

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’ın bir nikah töreninde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri tartışma yarattı. Yediyıldız, “Sayın cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum” dedi.

AKP’li Şenel Yediyıldız’ın katıldığı bir nikah töreninde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan peygamber gibi bahsettiği sözleri tepki çekti.

Yediyıldız, törende mikrofonu eline alıp konuşma yaptığı sırada, “Sayın cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Yediyıldız’ın söz konusu sözlerini paylaşarak şu notu düştü:

AKP Ordu Milletvekili Şener Yediyıldız, Recep Tayyip Erdoğan’ı peygamber ilan etti! Nikah töreninde “Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden nikah defterini vermek istemiyorum” diyor. Her konuda konuşan Diyanet Başkanı  @DIBAliErbas bu konuda da konuşacak mısın?”

 

İlahiyatçı Cemil Kılıç Yediyıldız’ın bu sözlerini şöyle değerlendirdi:

“Cumhurbaşkanımızın sünneti” sözünde dinen bir sorun yok. Sünnet; alışkanlık, adet anlamına geliyor. Peygamberin sünneti demek onun adeti demektir. Herkesin sünneti vardır. Cumhurbaşkanının da olabilir. İslamî terminolojiyi bilmiyorsunuz.