AKP’li vekilden Soylu’nun hedef aldığı isme destek

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2021 Cuma 11:52 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2021 Cuma 11:55 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef aldığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’a AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’dan destek geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sedat Peker’e koruma polisi verilmesinde sorumluluğuna işaret ettiği ve emniyet kulislerinde açığa alınacağı konuşulan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’a AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’dan destek geldi.

İLGİLİ HABER| Soylu’nun suçladığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı konuştu: Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim bakalım

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’a sahip çıkan Çamlı, “Emperyalist bir darbe girişimi olduğu açık olan, 15Temmuz ihaneti akşam ilk saatlerden itibaren meydanlarda olduğuna şahidim… O geceye ait birkaç resmi olsa da albüm çıkar mı bilmem…” dedi.

METİN KÜLÜNK’E DE DESTEK VERMİŞTİ

Çamlı, geçen günlerde de, Soylu’nun ‘Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi’ye dair açıklamaları ardından gözlerin çevrildiği AKP Milletvekili Metin Külünk’e de destek vermişti. Çamlı, “Metin Külünk en az 40 sene önce, Amerikan’ın “bizim çocuklar”ı “şartları oluşturmak” için sokakları cepheleştirdikleri günlerde, cepteki üçbeş mermiyi paylaştığım adamdır. Şaribülleyli vennehar tiplerin “maaş” tantanasıyla, ismini ağızlarda çiğnemesi doğru değil..!” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Soylu, Sedat Peker’e koruma polisi verilmesinde de Mustafa Çalışkan’ın sorumluluğu olduğunu işaret etmişti. Öte yandan koruma polisi verildiğine dair belgelerde Çalışkan’ın imzası olduğu medyaya servis edilmişti.

Mustafa Çalışkan, Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’a konuşmuş ve “Türkiye’deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar çok merak ediyorum. Çıksın bir görelim bakalım. Türkiye’de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim” demişti.

AA’da Peker telaşı! Haber apar topar silindi