AKP’li vekilden cinsiyetçi ifadeler ve çirkin el hareketi!

Yayın tarihi: 17 Mart 2024 Pazar 4:04 pm - Güncelleme: 17 Mart 2024 Pazar 4:04 pm

AKP Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat’ın cinsiyetçi ifadeleri ve “Bunlar herhalde başka bir çakılı çivi arıyorlar” diyerek yaptığı el hareketi tepkilere neden oldu. Hamarat tepkiler üzerine bir de, “Aramıza kimseyi sokmayalım, özellikle hanım kardeşlerimi” dedi.

AKP Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat’ın, 16 Mart 2024 tarihinde Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşmalar ve el hareketi tepki çekti. Birgün’de yer alan habere göre, AKP Çaybaşı Belediye Başkan Adayı İsmet Yanık ile birlikte Köklük Mahallesi’nin meydanında konuşma yapan Hamarat cinsiyetçi ifadeler kullandı.

Kadın ve çocukların bulunduğu halka açık bir ortamda yapılan ve konuşması görüntülenen Mustafa Hamarat’ın “Milletvekili Mustafa Hamarat iyi hoş ama çatı çivisi var mı diyorlarmış. Bunlar herhalde başka bir çakılı çivi arıyorlar. Çivi gibi bir laf atarım görürsünüz ne olduğunu’’ sözünü parmak işareti yaparak söylediği gözlemleniyor.

Söz konusu videoda birçok AKP’li Hamarat’ın bu söylemlerine alkış tutarken, yükselen bazı sesli tepkilerin ardından ise Hamarat, “Aramıza kimseyi sokmayalım, özellikle hanım kardeşlerimi. Dualarınızı eksik etmeyin, Cumhurbaşkanımızın selamı ile geldim, hatır işlerini bırakın” şeklinde bir çağrıda bulundu.

Ahmet Türk’ten ‘AKP ile görüşme’ iddialarına yanıt: Meclis’ten isimlerle görüşüyoruz

Kaynak: TELE1