AKP’li vekilden Bülent Arınç’a: ‘Dindarlar ülkesine gönülden bağlıdır’

Yayın tarihi: 28 Eylül 2021 Salı 9:08 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 10:16 am

AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, isim vermeden AKP kurucularından olan Bülent Arınç’ı eleştirdi. Arınç’ın bir televizyon programında söylediği sözlere yanıt verdiği anlaşılan Katırcıoğlu, “Dindarlar; yani milletimiz davasına, ülkesine midesinden değil, gönülden bağlıdır” dedi.

AKP’li Katırcıoğlu, partisinin Kocaeli Teşkilatı’nın Kocaeli Kongre Merkezi’nde konuştu. Katırcıoğlu, isim vermeden AKP kurucularından olan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ı eleştirdi.

Bülent Arınç, geçen hafta katıldığı TV5’te katıldığı bir programda, “Bizim dindar insanlarımızın bile tamamen tersine döneceğini bir gün göreceksiniz. Çünkü onlar dini böyle hamaset kokulu konuşmaların yanında cebine giren ve cebinden çıkan paraya bakar. Eğer onda bir eksilme görüyorsa, din, iman, vatan, millet, bunlar bir kenarda durur, onlara saygısını eksik etmez ama değer yargıları tamamen değişebilir” diye konuştu.

DİNDARLAR YANİ MİLLETİMİZ DAVASINA, ÜLKESİNE MİDESİNDEN DEĞİL GÖNÜLDEN BAĞLIDIR.”

Arınç’ın bu açıklamasına AKP’li Katırcıoğlu, Danışma Meclisi kürsüsünden bugün tepki gösterdi. Katırcıoğlu şöyle konuştu:

“Bugünlerde bir umutsuzluk tablosu, bir karanlık tablo, motivasyon düşürmeye yönelik her taraftan söylemler var. Bunlardan birisi de belki, bunu çok önemsiyorum ağırıma gidiyor. Diyor ki birisi çıkıp ‘dindarlar, cebine giren ve çıkan paraya göre siyasi tercihlerini belirleyecek’ diyor. Bunu söyleme cürreti gösteriyor. Ben de buradan huzurlarınızda diyorum ki dindarlar; yani milletimiz davasına, ülkesine midesinden değil gönülden bağlıdır.”

Bülent Arınç: Dindarların gazabından korkmak lazım