AKP’li vekil Uşak’ın “düşük riskli iller” arasında yer almasını tarhanaya bağladı

Yayın tarihi: 4 Mart 2021 Perşembe 8:22 am - Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe 8:23 am

AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak’ın “Düşük riskli iller” arasında yer almasıyla ilgili “Uşak tarhanasının da büyük rolünün olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

Güneş, “Koronavirüs ile mücadelede, belki bilimsel olarak ispatı zor olan ama çocukluğumuzdan bu yana şifa kaynağı olduğuna inandığımız Uşak tarhanasının da büyük rolünün olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen ve basın mensuplarına tarhana çorbası ikram eden Güneş, Uşak’ta bugüne kadar 25 bin 707 vakanın görüldüğünü, 660 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek şunları dedi:

“Hemşehrilerimiz yaşanan kayıplar karşısında durumun vahametini anladılar ve önceden devlet için taktıkları maskeyi artık kendileri için takmaya başladılar. Şu an günlük vaka sayımız 5, yoğun bakımda yatan hasta sayımız ise 2’ye düşmüştür. Maske, mesafe ve temizlik kuralları çok önemli. Tüm bu önlemlerin yanında, koronavirüs ile mücadelede, belki bilimsel olarak ispatı zor olan ama çocukluğumuzdan bu yana şifa kaynağı olduğuna inandığımız Uşak tarhanasının da büyük rolünün olduğunu düşünmekteyiz.”