AKP’li vekil Uşak’ın düşük riskli çıkmasını tarhanaya bağladı

Yayın tarihi: 3 Mart 2021 Çarşamba 6:32 pm - Güncelleme: 3 Mart 2021 Çarşamba 7:57 pm

AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak kentinin düşük riskli iller arasında olmasında Uşak tarhanasının rolünün büyük olduğunu savundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan koronavirüs risk değerlendirme kriterlerine göre Türkiye’nin batısında bir tek Uşak ‘düşük riskli’ iller arasında yer aldı.

AKP’li vekil, batı bölgesinde kuzey komşusu Kütahya’nın ‘yüksek riskli’ ve diğer komşularının ‘orta riskli’ grupta olmasına ilişkin Uşak hakkında ilginç bir açıklama yaptı. AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Uşak’ta bugüne kadar 25 bin 707 vakanın görüldüğünü, 660 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti ve şöyle konuştu:

“Hemşehrilerimiz yaşanan kayıplar karşısında durumun vahametini anladılar ve önceden devlet için taktıkları maskeyi artık kendileri için takmaya başladılar. Şu an günlük vaka sayımız 5, yoğun bakımda yatan hasta sayımız ise 2’ye düşmüştür. Maske, mesafe ve temizlik kuralları çok önemli. Tüm bu önlemlerin yanında, koronavirüs ile mücadelede, belki bilimsel olarak ispatı zor olan ama çocukluğumuzdan bu yana şifa kaynağı olduğuna inandığımız Uşak tarhanasının da büyük rolünün olduğunu düşünmekteyiz.”

AKP’li Güneş basın toplantısının ardından basın mensuplarına tarhana çorbası ikram etti.