AKP’li vekil, Kara’nın ölümünü ‘dış güçler’e bağladı!

Yayın tarihi: 13 Ocak 2022 Perşembe 6:04 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 6:06 pm

AKP’li Mustafa Levent Karahocagil, Nur Cemaati evinde kaldığı ortaya çıkan Enes Kara’nın hayatına son vermesine ilişkin cemaatleri savundu. Karahocagil, Kara’nın ölümünden dış güçleri sorumlu tuttu.

AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuştu. Karahocagil, geçtiğimiz günlerde cemaat evinde maruz kaldığı baskı ve gelecek kaygıları sebebiyle hayatına son veren Enes Kara’nın ölümünü dış güçlere bağladı. Kara’nın ölümünün ardından tarikat ve cemaat yurtlarının kapatılması tartışılıyorken Karahocagil, “Cemaatlere mal etmek doğru değil” ifadelerini kullandı.

Enes Kara’nın hayatına son vermesinin ardından TELE 1’den Fırat Yeşilçınar, Kara’nın kaldığı evin Nur Cemaati’ne ait olduğunu ortaya çıkardı. Cemaat mensupları tarafından hedef alınan ve Türkiye’nin gündemine oturan habere erişim yasağı getirildi.

“CEMAATLERDE BİR OLUYORSA, İÇKİ İÇEN AİLEDE ON OLUYOR”

AKP’li Mustafa Levent Karahocagil, Enes Kara’nın ölümünü dış güçlere bağladı. Kara’nın hayatına son vermesini cemaatlere mal etmenin yanlış olduğunu söyleyen Karahocagil, “Tek amaç Müslümanlara vurmak” dedi.

İçki içen aileleri hedef alan Karahocagil şöyle konuştu:

“Videoyu izledim. Gerçekten de baskılar doğru değil. Kabul etmemiz mümkün değil. Bunu cemaatlere mal etmek de doğru değil. Cemaatlerde bir tane oluyorsa kumar oynayan içkici bir ailede onlarca oluyor. Enes Kara üzerinden cemaatlere Müslümanlara vurma gayreti içerisindeler. Şu anki Türkiye gündemini hepimiz biliyoruz. Tek amaç Müslümanlara vurmak. Dış güçler deyince gençlere zorlarına gidiyor. Bu, dış güçlerin ülke içerisindeki oyunları.”

“DEPOYU DOLDURMAM TA 900 LİRA”

AKP milletvekillerinin illere yaptıkları ziyaretler nedeniyle akaryakıt fiyatlarından şikayet ettiği ve yakıt hesabı yaptıkları hakkındaki soruya Karahocagil, “Yapmıyoruz desem yalan olur. Mesafe yakın, yakın olmasına rağmen depoyu doldurdum ta 900 lira. Gidiş geliş 2 bin lira. Tabii maliyet hesabı nasıl yapmayalım? Yapıyoruz. Ama bu maliyet hesaplarını yaparken de yaptığımız iş, bu ülke için, bu vatan için, bu topraklar için. Tabii o zaman hesap bir işe yaramıyor. Hesabı bertaraf ediyorsun” diye yanıtladı.

Nurcuların liderinin kızı da Enes gibi canına kıymıştı