Meclis’te AKP Kars Milletvekili Adem Çalkın’ın muhalefet vekillerine söylediği, “AK Parti sıralarına dönüyor, birçoğu da kafayı çekip, bizim arkadaşlarımıza hakaret ediyor” sözlerinin ardından tansiyon yükseldi. Gerilimin artmasıyla Çalkın sözlerini geri aldı.

TBMM’de iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Genel Kurul’da, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin 2. Bölümü üzerine yapılan görüşmeler sırasında AKP Kars Milletvekili Adem Çalkın, muhalefet partilerini hedef alarak özetle şunları söyledi:

“ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI GÜÇLÜ BİR İDEOLOJİYE DÖNÜŞMÜŞTÜR”

“Sosyal medyada, bazı yayın organlarında ve Meclisimizde partimize, Cumhurbaşkanımıza, grubumuza karşı bir psikolojik harp yürütülüyor. Gözlemlediğim kadarıyla bu olaylar organize bir şekilde muhalefet partileri tarafından sistemli bir şekilde yapılıyor.”

Osman Gökçek İmamoğlu’nu hedef aldı Meclis karıştı! Ağbaba: Sen trol çocuğusun!

“ÇOK YARALI, BÜTÜN TUŞLARA BASIYOR”

Çalkın’ın konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Murat Emir söz alarak “Kendi ağa babaları 6. Filo İstanbul’a çıksın diye eylem yaparken Deniz Gezmiş’ler Filistin’de antiemperyalizm mücadelesi veriyorlardı. Kimse unutmasın bunu. Çok yaralı, bütün tuşlara basıyor” dedi.

“ASLA YAŞATMAYACAĞIZ”

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ise Çalkın’ın sözlerine yönelik şunları ifade etti:

“Milli Görüş siyasetini kendi çıkarlarımıza alet etmiyoruz. Milli Görüş siyasetinin bedelini ödeyenler hala burada siyaset yapmaya devam ediyor Saadet Partisi’nde. Ama nefesi tükenen, ilk durakta kendisini iktidarın trenine atanlar ise Milli Görüşle ilgili söz söyleme hakkına sahip değil. Ben Hamas bir direniş örgütüdür diyorum ama Erdoğan, Yunanistan Başbakanı’nı basın toplantısında kabul etti. O da dedi ki; Hamas bir terör örgütüdür. Tayyip Bey ne dedi; değerli dostum ben senin bu sözlerine katılamıyorum. Kovamadı mı Yunanistan Başbakanını? Adalet ve Kalkınma Partililer, kendi Parti Sözcüleri Ömer Çelik; İsrail ve İsrail halkı Türkiye’nin dostu derken biz Ömer Çelik gibi düşünmüyoruz diyebiliyorlar mı? Özgür Özel’e söz söylemek kolay da Ömer Çelik’e gelince hepiniz sus pus mu oluyorsunuz? Bizim ne dediğimiz bellidir. Birilerine yaranmak için çıkardığınız gömleği madalya olarak takma lüksünü asla size yaşatmayacağız.”

“BİRÇOĞU DA KAFAYI ÇEKİP HAKARET EDİYOR”

Çalkın ise “Bu gruplar çıkıyor AK Parti sıralarına dönüyor, birçoğu da kafayı çekip, bizim arkadaşlarımıza hakaret ediyor. Ağzına gelenleri söylüyor. Biz burada adabında bir cevap veriyoruz kalkıp bize ‘saçma sapan’ diye cevap veriyorsunuz, olacak şey mi? Biz yaralıyız evet, milletimize hizmet etmek için dertliyiz. Biz sadece susuyoruz, edebimizden” diye konuştu.

“MECLİS ÇALIŞMAYA DEVAM EDEMEZ”

Emir ise Çalkın’ın “birçoğu da kafayı çekip” ifadesine “Burada birilerini bilerek itham ediyorsa çıksın söylesin yoksa özür dilesin uyarı cezası verin bunun üzerine Meclis çalışmaya devam edemez. Yoksa kapatırız bu Meclis’i” tepkisini gösterdi.

“SÖZÜMÜ GERİ ALIYORUM”

Çalkın ise tepkilerin ardından sözlerini geri aldı. Çalkın, “Meclisimizin salahiyeti için söylediğim söz maksadını aşmıştır geri alıyorum” dedi.