AKP’li vekil İYİ Parti’li vekile saldırdı Ömer Çelik Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçladı!

Yayın tarihi: 7 Aralık 2022 Çarşamba 7:38 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2022 Çarşamba 7:43 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e saldırısı hakkında, “Sözel şiddet Sayın Kılıçdaroğlu tarafından başlatıldı ve maalesef bu noktalara kadar gelmiş oldu” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Ömer Çelik, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruklu saldırısı hakkında soruşturma başlatılıp başlatılamayacağı yönündeki soruya cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçlayan Çelik, “Bununla ilgili bir değerlendirmemiz yok. İstenmeyen bir arbede oluştu, bu kavganın ortaya çıkmamasını arzu ederdik. Sözel şiddet Sayın Kılıçdaroğlu tarafından başlatıldı ve maalesef bu noktalara kadar gelmiş oldu” şeklinde konuştu.

Engin Altay Hüseyin Örs’ü ziyaret etti! “Beş dakika geç gelseydi belki de kaybetmiş olacaktık”

“ORTAK BİR TUTUM GERÇEKLEŞTİRMEK GEREKİR”

Yaşanan saldırı nedeniyle üzüntülü olduğunu ifade eden Ömer Çelik, sözel ve fiziki şiddete karşı ortak bir tutum gerçekleştirmek gerektiğini söyledi.

Çelik, “Yaşanan arbedede hangi partiden olursa olsun, bir milletvekilin fiziki bir saldırıya uğraması ve hastaneye gitmesi gereken bir durumun yaşanmasından dolayı fevkalade üzüntülüyüz. Fiziksel şiddet kadar sözel şiddet de bir meseledir. Buna karşı ortak bir tutum gerçekleştirmek gerekir. Sayın milletvekiline içtenlikle geçmiş olsun diyoruz. Grup başkan vekilimiz de hemen hastaneye giderek Sayın Vekil’in sağlık durumu hakkında bilgi aldı” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan Meclis’te yumruklu saldırıya uğrayan Hüseyin Örs’e ziyaret