AKP’li vekil depremzedelere çıkıştı: Sorunlarınızı çözmeye gelmediler

Yayın tarihi: 13 Mart 2021 Cumartesi 2:34 pm - Güncelleme: 13 Mart 2021 Cumartesi 3:24 pm

AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, 24 Ocak 2020’de Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmaları incelemek amacıyla kente gelen Deprem Araştırma Komisyonu’na mağduriyetlerini anlatmak için toplanan Elazığlı depremzedelere, “Sizin sorunlarınızı çözmeye gelmediler” diyerek çıkışması tepki çekti.

Daha önce Elazığlı depremzedelerin koronavirüs salgını sürecinde yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için Twitter’da ‘SahipsizElazığ’ kampanyasını açanlara “Covid-19 değil ihanet-19 virüsü var bunların kanında” açıklamasını yaparak tepki çeken AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, bu sefer depremzedelere çıkıştı.

“SORUNLARINIZI ÇÖZMEYE GELMEDİLER”

Sözcü’de yer alan habere göre, Deprem Araştırma komisyonuna deprem sonrasında yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak amacıyla Elazığ Valiliği önünde toplanan depremzede vatandaşlarla konuşan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Sen kurada bodrum katı çektin mi, çektin sen çekmez ikinci katta oturan çekecekti illa ki biri çekecekti. Komisyonun Elazığ’a gelmesinin amacı bir sene evvel burada deprem olmuş. Elazığ’da ne gibi sıkıntılar yaşanmış bunları öğrenip bir İstanbul veya başka ilde deprem meydana geldiği zaman aynı sıkıntıları yaşamamak için tedbir almak. Yoksa Elazığ’da sizin sorununuzu çözmeye gelmemiş” ifadelerini kullandı.

Demirbağ’ın bu çıkışı depremzedeler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki çekti.

“KAN TAHLİLİ YAPSINLAR” ÇIKIŞI DA TEPKİ TOPLAMIŞTI

Geçtiğimiz yıl katıldığı bir televizyon programında Elazığlı vatandaşların corona virüsü salgınında yaşadıkları sorunları dile getirmek için Tweeter’da açtıkları ‘SahipsizElazığ’ kampanyasına sert ifadeler kullanmıştı. AKP’li Demirbağ, ‘SahipsizElazığ’ kampanyasına açanlara karşı, “Gitsin kan tahlilini yapsınlar. Covid-19 değil ihanet-19 virüsü var bunların kanında” demiş ve büyük tepki almıştı.

CHP’den deprem tepkisi: Halkın yok sayıldığını görüyoruz