AKP’li vekil akaryakıtta ‘çözümü’ buldu: Dua edin bol çıksın

Yayın tarihi: 13 Haziran 2022 Pazartesi 12:57 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2022 Pazartesi 1:29 pm

AKP Milletvekili Veysel Eroğlu akaryakıt fiyatları için “Pahalı ama sebebi biz değiliz” diyerek  yurttaşlardan dua etmelerini istedi. 

Akaryakıt neredeyse her gün zam gelirken, Orman ve Su işleri eski Bakanı ile AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu yurttaşlardan dua etmelerini istedi. Günümüz ile 2002 yılını karşılaştıan Eroğlu, hastane kuyruklarından ve IMF’ten alınan borçtan bahsetti.AKP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 89. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı’nda konuşan Eroğlu, şöyle konuştu:

‘İNSANLAR AKARYAKIT BULAMIYORLARDI’

“2002 yılından önce Türkiye’nin hali neydi bir hatırlayın. Ben buradan gençlere seslenmek istiyorum; Basın mensuplarımız vasıtasıyla da tüm gençlerin bu konuyu bilmelerini istiyorum. O zaman IMF diye bir teşkilat vardı. Türkiye’yi o idare ediyordu. Başbakanlar onların önünde el pençe divan duruyordu. Ben bütün bürokrasiyi çok iyi bilen bir kişiyim. Neticede talimat verirlerdi. ‘Şu kanun çıkacak’ diye. Çünkü borç alan emir alır. 23,5 milyar dolar borç, bankalar iflas etmiş milyarlarca lira borcu bırakıp gitmişler. Bütün kurumların borçları bize kaldı. Biz iktidarı böyle bir dönemde ele aldık. O dönemde ciddi bir ekonomik kriz vardı ve bu kriz dolayısıyla insanlar akaryakıt bulamıyordu. Akaryakıt istasyonlarının önünde uzun uzun kuyruklar vardı. Ve bu kuyruklar uzaydan bile görülebiliyordu. Biz İstanbul’dan gelirken kayınpederim ile birlikte yolda kaldık ve bir iş makinesinin sahibinden rica ederek akaryakıt aldık. Yoksa bulmak mümkün değildi, çünkü kriz vardı.

‘PAHALI AMA SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ’

Uzaydan İstanbul’daki akaryakıt kuyruklarının çekildiğini biliyorum. Akaryakıt pahalı ama sebebi biz değiliz. Dua edin, bol akaryakıt çıksın. Bu bize dışarıdan geliyor. Az önce Ali Bey söyledi. 3 kat fiyatlar arttı. Doğalgaz aldı başını gitti. Ama Allah’a şükürler olsun geçmişte olduğu gibi akaryakıt kuyruklarının uzaydan fotoğrafı çekilmedi. Ben geçmişte eski Türkiye diyeceğim, kayın pederimle yolda gelirken benzin bitti. Bütün istasyonlara girdik benzin yok. İş makinesi var o bölgede ondan rica ettik bir miktar aldık Afyon’a böyle geldik.”

Motorine rekor zam