AKP’li vekil açıkladı: Kanal İstanbul yolundaki arazileri CHP’liler aldı

Yayın tarihi: 16 Ocak 2020 Perşembe 11:56 am - Güncelleme: 16 Ocak 2020 Perşembe 11:56 am

AKP Kanal İstanbul civarındaki arazileri de CHP’ye bağladı. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Arap ülkelerinde reklamları dönen ve raporlarla Araplara satıldığı tescillenen Kanal İstanbul güzergahının CHP’liler tarafından satın alındığını savundu.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, CHP’li yöneticilerin ve ilçe başkanlarının, Kanal İstanbul güzergahında arsa kapattıklarını da iddia etti. Özkan, “Aslında CHP bu projeye karşı çıkmıyor. Milletimiz CHP’yi dinlemiyor. Eğer dinlemiş olsaydı, bugün İstanbul ve ülkemiz çok ciddi krizlerle karşı karşıya kalacaktı. Ama şunun altını çizeyim; CHP özü itibarı ile bu projeyi destekliyor. Çünkü Kanal İstanbul’un güzergahı olabilecek muhtemel bölgelerin tamamında CHP’lilerin, özellikle parti yöneticileri il ve ilçe başkanları nezdinde çok ciddi arsalar aldıklarını ve araziler kapattıklarını biliyoruz. Demek oluyor ki, CHP bu projeyi sözde karşı çıksa da özde destekliyor” ifadelerini kullandı.

300 DÖNÜM ARAZİ

Kanal İstanbul projesinin çevresi şimdiden Arap iş insanları tarafından parsellenmiş durumda. Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziye sahip üç büyük Arap şirketine ait tapuların detaylarına ulaşmıştı. Dört Arap girişimci Kanal İstanbul güzergahında 300 dönüm arazi almış.

Yeni ortaya çıktı! Kanal İstanbul güzergahı Araplara satılmış

KUVEYT VE SUUDİ ARABİSTAN’A SATILAN ARAZİLER

Sözcü yazarı Çiğdem Toker köşe yazısında Kanal İstanbul hattındaki Arnavutköy’de 300 bin metrekarenin üzerinde arazi satın alan Kuveyt, Suudi Arabistan ve BAE uyruklu 3 girişimcinin tapu bilgilerine ulaştığını yazmıştı. Toker, ulaştığı kayıtların Kanal İstanbul projesinin “iri kıyım bir emlak projesi” olduğu tezini güçlendirdiğini söylemişti.

Kanal İstanbul ısrarı neden? İşte Kuveyt’e Suudi Arabistan’a parsel parsel sattıkları araziler!

İMAR VERİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanmadan projenin etrafına kurulacak şehri “Yenişehir” adıyla üst ölçekli plana işledi. İstanbul’un can damarlarından Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzasını yok edecek yeni plan, Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza ile Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef’in kanal güzergâhında aldığı arazilere imar verilmesinin önünü açıyor.

Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzası iptal: Arapların ‘Kanal İstanbul’ güzergâhında aldığı arazilere imar verilecek