AKP’li ve MHP’li isimler arasındaki ‘Dinsiz’ tartışması alevlendi! ‘Hasan denilen dinsiz, pislik…’

Yayın tarihi: 25 Aralık 2019 Çarşamba 4:18 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2019 Çarşamba 5:03 pm

 

Atatürk’ü hedef alan paylaşımlarıyla gündeme gelen AKP’li Hasan Uzunlar, şimdi de MHP’lileri kızdırdı. Uzunlar’a Twitter’dan sert tepki gösteren MHP’li Enginyurt, Uzunlar için dinsiz ifadesini kullandı.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ”MHP’den ayrılan Müslüman kesim Muhsin Yazıcıoğlu ile devam etti” diyen Samsun Büyükşehir Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi Hasan Uzunlar’a Twitter’dan çok sert tepki gösterdi. Enginyurt, Uzunlar için dinsiz ifadesini kullandı.

Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik “dinsiz, alkolik” gibi skandal ifadeleri nedeniyle AKP Grup Başkan vekilliği görevinden alınan Hasan Uzunlar bu sefer MHP’yle karşı karşıya geldi. Paylaşımında MHP’deki Müslüman kesimin gittiğini ileri süren Uzunlar “Her zaman söylerim, MHP’den ayrılan Müslüman kesim Muhsin Yazıcıoğlu ile devam ettiler. Milliyetçi kesim MHP’de kaldı. İP’ye de tüm bunlardan arta kalanlar gitti” dedi.

 

UZUNLAR DENİLEN KÜÇÜK BEYİNLİ YİNE ZIRVALAMIŞ

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Hasan Uzunlar’a çok sert tepki gösterdi. Enginyurt, kendilerini “dinsiz” olarak niteleyen Uzunlar’a karşı şu ifadeleri kullandı:

“AKP’li, Samsun Büyükşehir Meclis üyesi Hasan Uzunlar denilen küçük beyinli yine zırvalamış. ‘MHP de Müslüman olanlar, Muhsin Yazıcıoğlu’na gittiler’ demiş. Yani bu durum da MHP de kalanlar Müslüman olmuyor, Hasan denilen pisliğe göre. Hasan denilen dinsiz! Sen kim Müslümanlık kim.”

 

 

İNFİAL YARATAN AÇIKLAMA, HADSİZLİK”

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak yaptığı açıklamada, paylaşımın MHP ve ülkücü camianın derinden yaralandığını söyledi. Uzunlar’ı hadsiz olarak nitelendiren Karapıçak “Milliyetçi Ülkücü camia açısından asla kabul edemeyeceğimiz ve camiada infial yaratan bu açıklama net bir ifade ile hadsizliktir” dedi