AKP’li üyeden ekmek kuyruğundaki yurttaşa çirkin iftira

Yayın tarihi: 1 Aralık 2021 Çarşamba 2:23 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 12:02 pm

AKP’li İBB Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle önünde oluşan kuyruklar gittikçe uzayan 1.25 kuruşa ekmek satılan Halk Ekmek büfeleri ile ilgili “Bekleyenlerin gerçekten ekmek beklediğine emin misiniz?” açıklaması yaptı. “Ne bekliyorlar” sorusu üzerine de Kaynar “Özgen beyin  görüntü almasını bekliyorlar” cevabını verdi.

Ahmet Hakan’ın moderatörlüğünü yaptığı CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Halk Ekmek büfelerindeki kuyruklar tartışılırken AKP’li İBB Meclis Üyesi Muhammed Kaynar’dan skandal bir açıklama geldi.

Programın katılımcılarından eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek, “Muhammet bey siz bir vatandaş olarak bakkalda, AVM’de aynı fiyata olan ekmek için hele böyle fırtınalı bir günde 1 saat kuyrukta bekler misiniz, normal gelirli bir vatandaş olarak bekler misiniz?” diye sordu.

Kaynar da “Bekleyenlerin gerçekten ekmek beklediğine emin misiniz, siz?” diye sordu. Katılımcılar Kaynar’a “Hayret bir şey, kuyrukta niye bekliyorlar” diye tepki gösterdi. Hakan araya girerek “Ne demek istiyorsunuz” diye sordu.

“ÖZGEN BEYİN GÖRÜNTÜ ALMASINI BEKLİYORLAR”

Kaynar “Özgen beyin (Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili) görüntü almasını bekliyorlar” cevabını verdi.

Programın katılımcıları arasında olan İBB şirketi Halk Ekmek A.Ş Yönetimi Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, “Bu yurttaşa hakarettir, böyle bir şey olabilir mi” diye isyan etti. Katılımcılar aynı kuyrukların Ankara’da da olduğunu söyleyip “Bu kadar olamaz” diyerek Kaynar’a tepkisini sürdürdü. Kaynar da “Hakaret ettiğimiz falan yok” diyerek kuyruklarla ilgili fikrini değiştirdi. Önce vatandaşların kuyruk görüntüsü çıksın diye mizansen olarak orada olduğunu ima eden Kaynar daha sonra “Konuyu saptırmayın. Ekmek zamanında gelmediği için bu kuyruklar oluşuyor” dedi.