AKP’li Ünal’ın evinde hayatını kaybeden Kadirova ile ilgili yargı süreci ilerlemiyor!

Yayın tarihi: 22 Kasım 2021 Pazartesi 12:23 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 12:23 pm

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Nadira Kadirova’nın dosyası hakkında bir karar verilmedi. Kadirova ile ilgili yardı süreci ilerlemiyor.

Nadira Kadirova, AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde 23 Eylül 2019 tarihinde şüpheli şekilde hayatını kaybetmişti. Kadirova’nın şüpheli ölümüne yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma, ölümünden yaklaşık 5 ay sonra, 2 Mart 2020’de takipsizlik kararı verilerek kapatılmıştı. Savcılık kararında, Kadirova’nın olay öncesinde intihara karar verdiği öne sürülmüştü. Kadirova ailesinin avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan da savcılığın takipsizlik kararı verdiği soruşturma dosyasını 5 Haziran 2020’de Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıdı. Ancak, AYM tam 18 aydır Kadirova dosyasına ilişkin bir karar açıklamadı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Anayasa Mahkemesi (AYM) tam 18 aydır AKP Milletvekili Ünal’ın evinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Nadira Kadirova’nın dosyası hakkında bir karar vermedi. Ailenin avukatı Doğan, “Hak ihlali kararı verilmesini bekliyoruz” dedi.

“ARTIK KARAR GECİKMEDEN VERİLMELİ”

AYM’nin sessizliğine dikkat çeken Prof. Dr. Doğan, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Nadira Kadirova dosyası AYM’de son aşamaya geldi. Çünkü son olarak Adalet Bakanlığı bir savunma yaptı ve ben de bu savunmaya cevap verdim. Şu an itibarıyla AYM’nin atacağı tek adım kararını açıklamaktır. Diğer tüm süreçler tamamlanmış durumda. Ne zaman karar verileceği ve bu kararın ne zaman açıklanacağı da AYM’nin yetki ve takdirinde. Kadirova’nın ölümünün üzerinden iki yıldan fazla zaman geçti, artık kararın gecikmeden verileceğini ümit ediyorum. Olayda bir siyasinin isminin geçmesi, AYM’nin karar vermeyi geciktirmesinde bir etken değildir umarım” dedi.

“VEKİL OLDUĞU İÇİN Mİ?”

Nadira Kadirova’nın ağabeyi Muhammet Ali Kadirov da yargı sürecine isyan ederek, “Artık yeter. Kardeşimin ölümünün üzerinden tam 2 yıl 2 ay geçti. Şirin Ünal, milletvekili olduğu için mi böyle oluyor? Söyleyecek söz bulamıyorum. Türkiye halkının bize destek olmasını bekliyoruz. Artık adalet yerini bulsun. Kardeşimin ölümüne neden olanlar hak ettikleri cezayı alsın” ifadelerini kullandı.

AKP’li Şirin Ünal’ın Kadın Hakları Günü paylaşımı akıllara tek bir soruyu getirdi: Nadira’ya ne oldu?