AKP’li Ümraniye Belediyesi ‘Ağaç dikiyoruz’ tabelasının arkasındaki ağaçları kesti

Yayın tarihi: 9 Haziran 2020 Salı 2:02 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2020 Salı 2:03 pm

AKP’li Ümraniye Belediyesi, “Binlerce ağaç dikiyoruz” tabelasının yer aldığı arazideki ağaçları kesti.

İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında yapılacak bağlantı yolu nedeniyle Ümraniye’de bulunan 80 müstakil ev geçtiğimiz yılın sonunda yıkılmış, içerisinde yeşil alanında olduğu bölge “kentsel dönüşüm alanı” ilan edilmişti.

AKP’li Ümraniye Belediyesi ise, “Millet bahçemizi tamamladık, şimdi sokaklarımıza binlerce ağaç dikiyoruz” tabelasının da yer aldığı arazideki ağaçları kesti.

İçerisinde çok sayıda çam ağacının bulunduğu Finanskent Mahallesi’ndeki alanda, yol nedeniyle yıkılan evlerde oturanlara kira yardımı yapılırken, ağaçlık alana inşa edilecek 10’ar katlı 3 bloklu siteden daire verileceği öğrenildi.

Emlak Konut GYO ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan “Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin Protokol” çerçevesinde ihale düzenlendi.

Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen ihaleyi 91 milyon 240 bin TL + KDV bedeli ile Dağ Mimarlık ve Mühendislik kazandı. 5 Mayıs’ta sözleşme imzalayan firma çalışmalara başladı ve arazide bulunan çok sayıda ağaç yok edildi.

Sözcü’ye konuşan bölge sakinleri, ağaçlık alanın yok edilmesine anlam veremediklerini belirtirken, “Umarız bu yanlıştan kısa sürede dönülür ve kalan az sayıda ağaç kurtulur” dedi.

Öncesi

Sonrası