AKP’li Turan: Kılıçdaroğlu ‘Sınır namustur’ sözünü çirkin siyasetine alet ediyor

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2021 Perşembe 4:09 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2021 Perşembe 4:10 pm

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Sınır namustur‘ sözlerine tepki göstererek, “Şimdi de Kılıçdaroğlu, hepimiz için önemli olan ‘Sınır namustur’ sözünü çirkin siyasetine alet ediyor. Elbette sınır namustur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de sınırlarını koruyor” dedi.

AKP Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Turan, Lapseki Belediye Başkanlığı’nda Kaymakam Fatih Çelikkaya, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, daire müdürleri ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

CHP Genel Merkez binasına ‘Sınır Namustur’ pankartı astı

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bülent Turan, Kılıçdaroğlu’nun “Sınır namustur” sözüne yönelik şunları söyledi:

“Şimdi de Kılıçdaroğlu, hepimiz için önemli olan ‘Sınır namustur’ sözünü çirkin siyasetine alet ediyor. Elbette sınır namustur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de sınırlarını koruyor. Güvenlik güçlerimiz, Mehmetçiklerimiz kahramanca görevlerini yerine getiriyor. Bir kere bu sözü kullanırken, hiç mi sınırda gözünü kırpmadan bekleyen askerimiz aklına gelmez? Bu devlet adabı değil. Bugün ‘Sınır namustur’ diyenler, dün ‘Sınırımızda komşumuz PYD olsun’ diyorlardı. Türkiye, tüm kurumlarıyla tedbirlerini almış durumda. Düzensiz Göçle Mücadele Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planları, neredeyse Avrupa’yla aynı sayıda 20 geri gönderme merkezimiz, Düzensiz Göçle Mücadele Dairesi kurulması, geri kabul anlaşmaları gibi birçok adım atıldı. Özellikle son yıllarda, bazı yıllar 500 bine yakın düzensiz göçün önüne geçilmiş, devlet bu konuda tam anlamıyla teyakkuzda olduğunu resmi verilerle göstermiştir. Bununla birlikte tüm kurumlarımızın daha hassas olması gereken bir süreç var. Dün olduğu gibi bugün de milletimizin huzurunun bozulmasına asla izin vermemeliyiz” diye konuştu.