AKP’li Turan ile Aytunç Erkin arasında ‘helalleşme’ gerginliği

Yayın tarihi: 21 Kasım 2021 Pazar 2:12 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 12:56 pm

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin ile AKP’li Ali Turan arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısının değerlendirildiği sırada tartışma çıktı.

TV100’de yayınlanan Karşı Mahalle programına konuk olan Aytunç Erkin ile AKP’li Ali Turan arasında ‘helalleşme’ gerginliği yaşandı. Erkin, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini değerlendirirken, “60’larda sokaklara çıkan sokaklara çıkan ‘bağımsız Türkiye’ diyen çocukları öldürdüler” ifadelerini kullandı. “Kim öldürdü” diye karşı çıkan AKP’li Turan’a, Erkin, “Kim öldürdü? Komünizmle Mücadele Derneklerini kuranlar öldürdü, Soğuk Savaş’ta Amerikan emperyalizmiyle işbirliği yapanlar öldürdü” dedi.

“100 YIL DAHA YÖNETECEĞİZ”

Erkin, sözlerini devamında ise, AKP’li Turan’a karşı, “Devamlı bir mağduriyet. Siz iktidar oldunuz, 50 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz” diye tepki gösterirken, Turan da, “100 yıl daha yöneteceğiz” yanıtını verdi.

Erkin, daha sonra ise, “Kemal Bey, burada hata yaptı. Sizlerle, sizin zihniyetinizle hesaplaşılacak, bu doğrudur. Siz FETÖ dosyalarıyla bu 80 yaşındaki Komutanları içeri attınız. Fethullah’ın hazırladığı kumpaslarla şu anda içeride insanlar yatıyor. Helalleşilecek bir durum varsa, o insanlarla da helalleşilecek” ifadelerini kullandı.

AKP’li başkan: Erdoğan ’emredersin Biden’ dese dolar düşer