AKP’li Tuncer yönetici olduğu KİPTAŞ’tan yarı fiyatına daire almış

Yayın tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 12:29 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2021 Pazartesi 12:29 pm

Ümraniye Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İBB’nin AKP’li Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer’in KİPTAŞ’dan yarı fiyatına ev satın aldığı iddia edildi. Tuncer’in ev dışında da çok sayıda gayrimenkul aldığı ortaya çıktı.

Odatv, Ümraniye Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İBB’nin AKP’li Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer ile ilgili bir belge yayınladı. Yavuz Selim Tuncer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu olan KİPTAŞ’ta (İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş.) AKP döneminde, 2016-2019 yılları arasında, KİPTAŞ Genel Müdür Müşavirliği görevinde bulundu.

İmamoğlu, KİPTAŞ’taki yolsuzluğu tüm ayrıntılarıyla anlattı

Amacı konut sahibi olmayan ve geliri düşük İstanbullulara konut yapmak olan KİPTAŞ’tan Yavuz Selim Tuncer, sırasıyla şunları satın aldı:

2000 yılında, Başakşehir’de KİPTAŞ’ın yaptığı Piramit Çarşı’dan dükkan aldı.

2013 yılında, Başakşehir’de KİPTAŞ’ın villasını KİPTAŞ’tan değil başka bir şahıstan devir aldı.

2015 yılında, KİPTAŞ’ın Vadi Center mağdurlarından birisinin mahsuplaşma yoluyla Bahçeşehir Vaditepe Projesi’nden aldığı 163 metrekare 3+1 daireyi Yavuz Selim Tuncer satın aldı.

2020 yılında ise Yavuz Selim Tuncer “ayrıcalıklı” bir fiyatla KİPTAŞ’tan daire satın aldı.

2017 yılında başlayan proje, Ekrem İmamoğlu döneminde hız kazanmış, biteceğine inanılmayan projede anahtar teslimi yapılmıştı.

Projenin bitmesine yakın tarihte, 23 Haziran 2020’de Yavuz Selim Tuncer, projeden bir daire aldı.

Yavuz Selim Tuncer, projeden daire satıldığında “alıcı” sıfatıyla “Satış Vaadi” sözleşmesini imzalarken,  “satıcı” sıfatıyla da KİPTAŞ’ın bu sözleşmeyi imzalaması ve aynı sözleşmenin noterden tasdik edilmesi gerekiyor.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre; bu “özel satışta” olması gereken olmuyor.  Yüklenici, KİPTAŞ yerine sözleşmeyi kendi imzalıyor, noterden tasdikini yaptırmıyor, sözleşmeyi KİPTAŞ’a vermiyor. Aynı projede yüklenici, aynı metrekare ve emsaldeki daireleri 1.150.000-1.500.000 TL aralığında satarken, Yavuz Selim Tuncer’e neredeyse yarı fiyatına sattı. Tuncer’e KDV dahil 600 bin lira fiyat verildi.