AKP’li Tuğrul Türkeş’in kızı da Türkiye’yi terk etti!

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 8:04 am - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 8:04 am

Gazeteci Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında AKP’li Tuğrul Türkeş’in kızı ve MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in torunu Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir’in Türkiye’yi terk eden doktorlardan biri olduğunu yazdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Pehlivan, “Haberi öğrendiğimde Abdullah Gül’ün o tweet’i geldi aklıma: “İnsan gerçekten hayret ediyor!” ifadelerini kullanarak MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in doktor torunu Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir’in ülkeyi terk ettiğini yazdı.

Doktorlar ülkeyi terk ediyor! Bu yıl başvuru rekoru kırıldı

ERDOĞAN’IN ÇAĞRISINI HATIRLATTI

Pehlivan, Erdoğan’ın doktorlar için kullandığı “giderlerse gitsinler” sözlerini hatırlatarak “Meğer, “giderse gitsin” dediği o doktorlara Erdoğan’ın yakınındaki bir ismin kızı da dahil olmuş. AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in kızından bahsediyorum… Evet, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in torununu anlatıyorum… Uzun bir adı var: Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir.” ifadelerini kullandı.

TUĞRUL TÜRKEŞ NE DEDİ?

Sözlerine devam eden Barış Pehlivan şunları aktardı:

Düşünün…

Türkiye’de nörolog olan Muzaffer Türkeş Demir, İngiltere’de doktor olmak için gereken sınavları daha geçmeden vatanı terk etmiş. Halen geçmesi gereken aşamalar var. Bundandır ki, şu an Londra’da “medical support worker” yani “tıbbi destek çalışanı” olarak görev yapıyor. Bir nevi şimdilik doktor değil, doktor yardımcısı…

Acaba “Türkeş” gibi soyada sahip bir doktor niye gitmiştir, AKP milletvekili olan babası ne der bu duruma?

İşte bu sorulara yanıt bulmak için baba Tuğrul Türkeş’i de aradım. Telefonda cumhurbaşkanının doktorlar için söylediği sözü de hatırlattım.

Kendisi aynen şu yanıtı verdi: “Tek kelime bile etmem. Yorum yok!”

Voltaire’in sözüdür: “Becerileriyle insanlıklarını birleştirerek insanları sağlıklarına kavuşturma işiyle uğraşanlar, bu dünyanın en büyük insanlarından da yüce kişilerdir. Onlar neredeyse Tanrı katına erişmişlerdir, çünkü korumak ve yenilemek handiyse yaratmak kadar soylu bir uğraştır.”

Sahi, kimleri kaybettiğimizin farkında mıyız?

‘Binlerce hekim Türkiye’yi terk edecek’