AKP’li Tevfik Göksu: ‘Çeşmelerden su akmasaydı, İmamoğlu indirimden bahsedebilir miydi?’

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2019 Salı 10:16 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2019 Çarşamba 1:02 am

AKP İBB Meclis Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, “İstanbul’da çeşmelerden su akmasaydı, Ekrem İmamoğlu su indirimden bahsedebilir miydi? Bu şehre suyun, ulaşımın altyapısını biz getirdik” diye konuştu.

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına katılan AKP İBB Meclis Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İmamoğlu’nun vaatlerini Binali Yıldırım’ın sahiplenmesine ilişkin eleştirileri yanıtladı.

İmamoğlu’ndan Yıldırım’a indirim cevabı: Bize kaynağı nereden bulacaksınız diyenler…

Göksu, “Biz 2070 yılına kadar İstanbul’un bütün su altyapısını bitirdik. İstanbul’da çeşmelerden su akmasaydı, Ekrem İmamoğlu su indirimden bahsedebilir miydi? Bu şehre suyun, ulaşımın altyapısını biz getirdik” dedi.

İndirimlerin neden daha önce değil de şimdi yapıldığına ilişkin de konuşan Göksu, “Çok basit bir hesap var. Siz bir işletme açsanız önce amortisman giderlerini çözersiniz sonra müşterinize daha fazla konfor sağlayacak imkanlar sunarsınız” şeklinde konuştu.

Canan Kaftancıoğlu’ndan AKP’li Göksu’ya jet yanıt

Ulaşımla ilgili indirimleri de ilk önce AKP’nin yaptığını savunan Göksu, “İstanbul’da en fazla yatırım yapılan alan ulaşımdır. Bütçemizin büyük bölümü ulaşıma gidiyor zaten. Öğrenci pasosundaki indirim süreç içinde çözülebilecek bir şeydi, çözüldü. Bayramlarda indirimi zaten AK Parti başlatmıştı. Dini bayramlarda, özel günlerde ulaşım ücretsizdi. Biz buna 19 Mayıs’ı ve sınav zamanlarını da ekledik” ifadelerini kullandı.

Hane bazlı tarifede su faturalarında yüzde 40 indirim sağlaması beklenen değişiklik İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edilmişti.