AKP’li Sorgun: Türkiye’de kriz yok, iş beğenmiyorlar

Yayın tarihi: 28 Kasım 2020 Cumartesi 3:35 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2020 Cumartesi 3:42 pm

AKP Milletvekili Ahmet Sorgun, Türkiye’de ekonomik kriz olmadığını, sıfır araç alımı için 6 ay sonrasına gün verildiğini söyledi. Sorgun, “İşsizim, açım diye geliyorlar, iş beğenmiyorlar” dedi.

Konya merkezli yayın yapan Kanal 42’de yayınlanan ‘Sümen Altı’ programının bu haftaki konuğu AKP MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun oldu. Türkiye’deki ekonomik kriz ve işsizlikle ilgili tartışmalara yaratacak açıklamalarda bulundu.

Sorgun, “Ekonomide problem yok diyemeyiz. Türkiye’de bir kriz yok. Tarihin en yüksek konut alımını yaptık. Sıfır araç alımı için 3 ay 6 ay sonrasına vatandaşa gün veriliyor” dedi.

“YANDIM, BİTTİM, İŞSİZİM, AÇIM DİYE GELİYORLAR, İŞ BEĞENMİYORLAR”

Diyarbakır Valisi Karaloğlu’nun “Mesele işsizlik değil, iş beğenmemezliktir” çıkışına destek veren Sorgun, kendilerine ‘yandım, bittim, işsizim, açım’ diye gelenler olduğunu, iş beğenmediklerini savundu.

Sorgun, işsizlik ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruya şu yanıtı verdi:

“Çocukluğumuzu bir kenara bırakalım. 50 yıldır cemiyetin içindeyiz. Konya’da sanayiye gidiyorum. Sanayici ‘Eğer Suriyeliler olmazsa sanayi bitti’ diyor. Ağır iş kollarında çalışanların çoğu nereli? Suriyeliler. Köylere gidiyoruz, ‘Afganlılar olmazsa, köylerde çoban yok’ diyorlar. Bize ‘yandım, bittim, işsizim, açım’ diye gelenler oluyor. Bir işadamını arıyorum. ‘Birisini göndereceğim’ diyorum, hemen gönder diyorlar. Bize iş için gelenler sonra ‘belediye olmaz mı, hastane olmaz mı diyor’ Bu iş beğenmeme. Bizim zihniyet olarak bir değişim yaşamamız gerekiyor. ‘Ben asla tulum giyemem’ diyorlar. Ne yapacaksınız? ‘08.00-17.00 çalışacağım, cumartesi-pazar tatil olacak, önümde internet açık olacak’ anlayışı var. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok.” (DUVAR)