AKP’li Sofuoğlu’nun haciz getirdiği kadın esnaf: Her türlü delilimiz var

Yayın tarihi: 29 Ocak 2021 Cuma 5:39 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2021 Cuma 8:11 pm

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, pandemi nedeniyle kirasını ödeyemeyediği işyerindeki eşyalarına haciz getirdiği esnaf Ayşegül Kaya, Sofuoğlu’nun “Annemin üstüne yürüdü” iddiasını reddetti. Kaya, “Annesinin yapmış olduğu durumu kılıf uydurmak adına icraya verdi. Her türlü delilimiz mevcut. Tehditler, video kayıtları, şahitler…” dedi.

AKP Sakarya Milletvekili Sofuoğlu’nun sahibi olduğu dükkanın kiracısı Ayşegül Kaya’ya haciz gönderildiği ve Sofuoğlu’nun annesi ile Kaya arasındaki tartışmanın yargıya taşındığı ortaya çıkmıştı. Kaya bir yandan pandemi nedeniyle iş yapamaz noktaya gelirken, gelen hacizle dükkanındaki mallara el konulduğu için KOSGEB kredisini de ödeyemez duruma düştü.

Sofuoğlu ise olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kaya’nın 60 yaşındaki annesi Nurhayat Sofuoğlu’nun üstüne yürüdüğünü ileri sürerek, “50 civarında kiracımız var, bugüne kadar hiç kimse ile para için mahkemelik olmadık. 1 yıldır bir kuruş talep etmediğimiz kafe ve restoranlar varken, sadece 15 bin TL için bunları yapacağımıza inanılması mümkün müdür?” dedi.

Kaya’dan Sofuoğlu’nun açıklamasına tepki geldi. ANKA’ya konuşan Kaya, Sofuoğlu’nun annesinin kendisini tehdit ettiğini öne sürerek, “Tehditler, video kayıtları, şahitler. Her türlü delilimiz mevcut. Bizler bunu ispatlayabiliyoruz. Kendisi de iddia ettiği durumları ispatlasın. Annesinin yapmış olduğu durumu kılıf uydurmak adına icraya verdi. 15 bin lira para yatırmama rağmen haciz işlemi başlattı” diye konuştu.

AKP’li Sofuoğlu’nun haciz gönderdiği esnaf: Masa sandalye üzerime atıldı