TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a göre 22 bin lira maaş alan vekiller zor geçiniyor!

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2019 Cuma 11:07 am - Güncelleme: 2 Ağustos 2019 Cuma 12:16 pm

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ayda 22 bin TL maaş alan milletvekillerinin zor geçindiğini iddia ederek,  Maddi durumu olmadığı için aracı olmayan vekiller var, kira ödeyen vekiller var’ diye yakındı. Şentop, “Milletvekiline asgari ücret verin yaşayabiliyorsa gelsin yapsın o zaman” dedi.

Kübra Par’ın Açık ve Net programına dün akşam katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, uzun yıllardır tartışma konusu olan milletvekili maaşlarına ilişkin tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretin 2 bin 20 lira olduğu Türkiye’de ayda 22 bin 200 lira alan vekillerin maaşının “harcaması çok olmayanlara” yüksek geldiğini öne süren Şentop, “Bir şahıs, Türkiye’nin küçük bir şehrinde, ilçesinde oturuyor. Aylık giderleri o şehrin, o ilçenin kapasitesi içinde, ayda bir veya iki misafiri ya gelir ya gelmez biri maaşa bakınca maaş çokmuş diyebilir” dedi.

Şentop, 2 bin lirayla ev geçindirmeye çalışan milyonlarca emekçinin olduğu Türkiye’de, 22 bin lira maaş alan vekillerin zorluk yaşadığını, bazı vekillerin arabasının olmadığını, bazı vekillerin kira ödediğini söyledi.

Şentop, “Milletvekiline asgari ücret verin yaşayabiliyorsa gelsin yapsın o zaman” dedi.

 

Dört Maaş alan Altun’un eşinden pişkin savunma: Fedakarlığımızdan daha fazlasını kazanmıyoruz