AKP’li seçmen de “nankör” oldu

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 8:53 am - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 8:53 am

Destek paketi soranlara ‘nankörlüğün boyutu yok’ yanıtını veren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi seçmenini dahi ikna edemedi.

 

Kamuoyu araştırma şirketi Metropoll’ün anketine göre seçmenin yüzde 69’u pandemi döneminde hükümetin destek paketlerini yeterli bulmadığını düşünüyor. Bu oran AKP seçmeni arasında ise yüzde 45,1.

Salgınla artan ekonomik kriz karşısında yurttaşa kayda değer bir destek paketi sunulmazken kepenk açamayan esnaf iflas etti. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde çıktığı TRT yayınında kendisine yöneltilen ek yardım yapılacak mı sorusuna “nankörlüğün boyutu yok” sözleriyle karşılık verdi. Erdoğan, “Dün akşam bütün ilave tedbirlerin bir paketini açıkladık. Salgın sürecinde milletimizin sağlığını, güvenliğini, aşını işini kolay kılmak için devletimiz bütün imkanlarını seferber etti” ifadelerini kullanmıştı.

‘İTTİFAK DA MEMNUN DEĞİL’

Metropoll’ün yaptığı Türkiye’nin Nabzı Mayıs 2021 adlı çalışma kapsamında yapılan anket AKP seçmeninin yarısının da ‘nankör’ olduğunu ortaya koydu. AKP seçmeninin sadece yüzde 48,4’ü ekonomik destek paketinden memnun olduğunu söylerken yüzde 6,6’sı fikrim yok, yüzde 45,1’i ‘hayır, yeterli bulmadım’ yanıtını verdi. Veriler Erdoğan’ın kendi seçmenini de ikna edemediğini gösterdi.

 

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP de destek paketini yeterli bulmadı. MHP’lilerin yüzde 59,2’si paketin yetersiz olduğunu söylerken ‘evet yeterli buldum’ diyenlerin oranı ise sadece 34,4.

Seçmenlerin genelinde ise memnuniyetsizlik daha yüksek. Seçmenin yüzde 69,2’si ‘hayırlı yeterli bulmadım’ derken yüzde 5,9’u ‘fikrim yok’, yüzde 25’i ise ‘yeterli buldum’ cevabını verdi.

İktidarın destek paketlerinin yeterli bulmayanların arasında HDP seçmeni öne çıkıyor. HDP’lilerin 99,4’ü, CHP’lilerin yüzde 91,6’sı Saadet Partililerin yüzde 75’i paketi yeterli bulmadığını belirtiyor.