AKP’li Saral hakkındaki iddia yeniden gündemde! ‘Müptezellerden bıktık’

Yayın tarihi: 24 Kasım 2021 Çarşamba 3:26 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2021 Çarşamba 3:28 pm

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, muhalefeti ‘müptezeller’ diyerek hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral hakkındaki iddiayı yeniden gündeme getirdi. Polat, “Dinimizi ve bayrağımızı kullanarak ahlaksızlıklarını örtmeye çalışan müptezellerden bıktık” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, AKP’li Oktay Saral’ın Gürbulak Gümrük Müdürü Osman Bölükbaşı Dara’dan ‘Kur’an kursu’ bahanesiyle 70 bin lira istemesini yeniden gündeme getirdi. Polat, TELE 1’e yaptığı açıklamada Saral’ın bu iddiayı reddetmediğinin altını çizdi. CHP’li Polat, AKP’li Saral hakkındaki bu haberi 2019 yılında gündeme getirmiş, gümrükte çalışan işçilerin soruşturma yapılmadan görevden uzaklaştırıldığını söylemişti.

Polat, Saral hakkındaki bu iddiayı Saral’ın muhalefeti ‘müptezeller, canınız cehenneme’ sözleriyle hedef göstermesinin ardından yeniden gündeme getirdi. Saral’ın gümrük müdüründen Kur’an kursu bahanesiyle para istediği belgeyi paylaştı. Saral’ın paylaşımını alıntılayan Polat, “Bir müptezel arıyorsan bu yazının sahibine bak eğer bulamazsan dön aynaya bak” notunu düştü. 

“MÜPTEZELLERDEN BIKTIK”

Mahir Polat, TELE 1’e yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“2019 yılında bu konuyla ilgili basın açıklaması yapmıştım. Ticaret ve Gümrük Bakanlığı Başmüdürü Osman Bölükbaşı Dara’dan para istediğine dair belge yayınlamıştım. Bu kendi el yazısıdır orijinal belgedir. Bununla ilgili bir yalanlama da yapmadı. Yaptığı açıklamada bu parayı köyüne Kur’an kursu yaptırmak için istediğini söyledi. O sırada Gümrük Müdürü’nün maaşı 7 bin liraydı. Bu açıklamayı da sonra yaptı. Ben onu istifaya da davet etmiştim. Adam bu parayı istediğini kabul ediyor. Ahlaksızlıklarını yüce dinimizi ve bayrağımızı kullanarak örtmeye çalışan müptezellerden bıktık”

Erdoğan’ın danışmanı muhalefete hakaret! ‘Canınız cehenneme, müptezeller’

Muhalefeti ‘müptezeller’ diyerek hedef alan AKP’li Saral’ın yeğenlerinin şatafatlı hayatı!