AKP’li Samsun Belediyesi, işçilere seçimden önce yaptığı zammı geri aldı

Yayın tarihi: 26 Eylül 2019 Perşembe 7:00 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2019 Perşembe 7:01 pm

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi “Paramız yok, krizdeyiz. ” diyerek seçim öncesi belediye işçilerinin maaşına yapılan yüzde 17,66’lık zammı iptal etti. Geçtiğimiz günlerde seçimden önce yaptığı su indirimini de geri çeken belediye yönetimi, Samsun Halkevi tarafından protesto edildi.

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi seçimden sonra ilk icraat olarak suya, ekmeğe, mezar yerlerine yaptığı zamdan sonra şimdi de “Paramız yok, krizdeyiz ” diyerek seçim öncesi belediye işçilerinin maaşına yapılan zammı geri çekti. Yüzde 17,66’lık zammı iptal etmesi Samsun Halkevi tarafından protesto edildi. Halkevciler, dün (25 Eylül) Samsun Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Halkevleri Samsun Şube Başkanı Şeyma Özberk okudu.

Özberk açıklamasına, AKP’li belediyenin seçimlerden önce suya %15’lik indirim, ardından içme suyuna %25, sayaç okuma bedeline %150 zam, ayrıca TEFE ve TÜFE’ye göre su faturalarında her ay artış yapılmasına karar verdiğini, su zamlarının ardından ise beyaz ekmeğe %25 ve mezar yerlerine %150’ye varan zamlar yapıldığını hatırlatarak başladı.

Temel ihtiyaçları kendisine seçim malzemesi yapan AKP’nin, iki yüzlü “gönül belediyeciliği”nin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Özberk “AKP’li belediyeler yönetemedikleri, zarara soktukları belediyenin faturasını emekçiye, halka ödetmek istiyorlar. Bugün yaşadığımız ekonomik krizle birlikte milyonlarca insan evini geçindiremiyor, artan işsizlik ve yoksullukla birlikte bunalıma giren yurttaşlar kendini yakıyor, intihar ediyor” dedi.

“Paramız yok, krizdeyiz” bahanesini kabul etmiyoruz!

Özberk açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

Belediyeleri şirket gibi yöneten, rant kapısı haline getiren, yandaşlarını zengin etmek için ihaleler yapan ve gereksiz harcamalarda bulunan, bu nedenle de belediyeleri borç batağına saplayan AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi eski ve yeni tüm başkanları, bu borçları samsun halkına ödetmek istemektedir.

Samsun Halkevi üyeleri olarak bizler Mustafa Demir’in personel zammı iptali için söylediği “paramız yok, krizdeyiz” bahanesini kesinlikle kabul etmiyoruz!

Bu kriz biz Samsunluların krizi değil sizin kriziniz! Kendi yarattığınız krizi işçiye, emekliye, kadınlara, yurttaşlara kesemezsiniz!

Burdan yetkililere sesleniyoruz:

Temel ihtiyaçlara yapılan zamlar geri çekilsin!

Belediye personelinin maaşlarına yapılan zamların iptal edilme kararı geri alınsın!