AKP’li Ravza Kavakçı’yı Melda Onur yakaladı

Yayın tarihi: 8 Nisan 2021 Perşembe 5:48 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2021 Perşembe 5:54 pm

AKP’li Ravza Kavakçı, 1990 yılındaki Dünya Roman Kongresi’nde kutlanması kararlaştırılan 8 Nisan Romanlar Günü’nün AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edildiğini yazdı. Kavakçı’ya, “8 Nisan zaten Romanlar Günü’ydü, yeniden ilan edemezsiniz” yanıtı geldi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgede, 8 Nisan’ın Romanlar Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. 1990 yılında Dünya Roman Kongresi’nde ilan edilen 8 Nisan Romanlar Günü için AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı’dan ilginç bir yorum geldi.

‘8 Nisan Romanlar Günü’nün AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edildiğini’ yazan Kavakçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 8 Nisan Romanlar Günü olarak ilan edildi. Roman kardeşlerimizin #8NisanRomanlarGünü kutlu olsun” ifadesini kullandı.

“8 NİSAN ZATEN ROMANLAR GÜNÜ’YDÜ, YENİDEN İLAN EDEMEZSİNİZ…”

Kavakçı’nın bu paylaşımına birçok yorum gelirken, eski CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Melda Onur, “8 Nisan zaten Romanlar Günü’ydü, yeniden ilan edemezsiniz. Türkiye de de kutlanacak diyebilirsiniz” diye yanıt verdi.

 

 

Kavakçı’nın paylaşımına gelen diğer yorumlar şöyle: