AKP’li Özlem Zengin hakkında paylaşım yapan kişi adliyeye sevk edildi

Yayın tarihi: 23 Şubat 2021 Salı 2:34 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2021 Salı 2:40 pm

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkında sosyal medyadan hakaret içerikli paylaşım yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan Avukat Mert Yaşar, emniyetteki sorgusunun ardından Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi.

Avukat Mert Yaşar, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkında sosyal medya üzerinden hakaret içerikli sözler sarf ettiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resen başlattığı soruşturma kapsamında dün gece İstanbul Eyüpsultan’da bulunan adresinde gözaltına alındı.

Yaşar, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi.

AKP’li Özlem Zengin’i hedef alan kişi gözaltına alındı

NE OLMUŞTU?

Cezaevinde “çıplak arama” yapıldığı eleştirilerini reddederek “Onurlu ve ahlaklı kadın bir sene beklemez” diyen ve tepki toplayan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Bu insanlar artık talimatla bebek sahibi oluyorlar, bebekli kadınlar cezaevinde var’ demek için” açıklamasını yapmıştı.

Twitter’da tepki toplayan Zengin’e avukat Mert Yaşar da tepki göstermiş, “Cumhurbaşkanlığı kabinesine ilk gece hakkı verilse, Özlem Zengin gagasını kapatır mı” demişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yaşar için yargı organlarına, “Bağımsız Türk yargısından bu Mert Yaşar denen mahlukun en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu haysiyetsizlik karşısında acaba muhalefet ne yapacak? Kuvvetle muhtemel kafasını kuma gömecek. Takipçisi olacağız” diye seslenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili resen soruşturma başlatmıştı. Yaşar, 22 Şubat akşamı Eyüpsultan’daki evinde gözaltına alınmıştı.