AKP’li Özhaseki: Zor günlerden geçiyoruz ama Türkiye Kovid-19’la mücadelede en başarılı ülke

Yayın tarihi: 3 Eylül 2020 Perşembe 3:18 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2020 Perşembe 3:20 pm

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, günlük 1500 vaka görülmesine rağmen Türkiye’nin Kovid-19’la mücadele konusunda en başarılı ülke olduğunu savundu.

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Düzce Belediyesi tarafından şehir içi ulaşımda yapılan düzenleme kapsamında, yeni alınan midibüslerin hizmete alınması törenine katıldı.

Burada konuşma yapan Özhaseki, Kovid-19 nedeniyle zor bir süreçten geçildiğini söyleyerek, Türkiye’nin koronavirüsle mücadelede en başarılı ülke olduğunu söyledi.

“Covid-19 diye bir şey çıktı. Tüm dünyadaki mikropları toplasanız, 1 gram etmiyormuş” diyen Özhaseki, “Ama koca koca devletleri dize getirdi. Ben zenginim, ben büyüğüm diyen havalı cıvalı bütün şirketleri dize getirdi. Zor bir süreçten geçiyoruz. Devletlere düşen sağlık sistemini gözden geçirip, vatandaşlarına yardımcı olmak. Allah kimseye bu hastalığı vermesin. İçerde entübe olanları görüyorum, içler acısı bir durum” ifadelerini kullandı.

‘Ankara, Wuhan oldu!’

‘DEVLET VATANDAŞLARINA EN İYİ HİZMETİ VERİYOR’

Devletin vatandaşlarına en iyi hizmeti verdiğini öne süren Özhaseki ,”Bu hastalıkta 200’e yakın dünya devleti içinde ölüm oranı en az olan, tedavi sürecinde en başarılı olan, hastanelerde kalitesi en yüksek olan ülke hangisidir denilse herkes Türkiye diyecektir. Devletin tüm imkanları sonuna kadar seferber ediliyor.  Amerika’yı gördük. Orada bir vatandaşın sigortası yoksa ve hastaneye gitmişse 25-30 bin dolardan aşağı tedavi olamıyor. İtalya, İspanya ve İngiltere’de toplu ölümlerin olduğunu gördük. Huzurevlerine terk edilen yaşlıların toplu mezarlara gömüldüğünü gördük. Türkiye hem kendine yetti hem de gitti, onlara yardım etti” diye konuştu.

‘Vaka sayısının hızla arttığı Ankara’da kapatılan hastaneler yeniden açılabilir’

ORTAMDA’TÜRKİYE BU  YATIRIM ÜSTÜNE YATIRIM YAPTI’

Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye bir yandan ekonominin küçüldüğü bu ortamda yatırım üstüne yatırım yapmaya devam ediyor. Hastaneler açmaya devam ediyor, yollar yapmaya devam ediyor.  Köprüler, tüneller yapmaya devam ediyor. Teknoloji alanında yatırımlar devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız hemen her gün bir açılış yapıyor. Türkiye’de hem yer altında hem de yer üstünde hareketlilik olduğunu söyleyen Özhaseki “Bu ülkenin yerinin altında biraz hareketlilik var. Biraz yerinin üstünde de hareketlilik var. Yerin altındaki hareketliliği siz Düzceliler iyi biliyorsunuz, bunu en acı şekilde yaşadınız. Bir depremsellik var. Bu gerçeği bilerek, hareket etmeliyiz ve evlerimizi ona göre yapmalıyız. Binalarımızı ona göre inşa etmeliyiz. Bir taraftan da yer üstündeki fitne odaklarını unutmamamız gerekiyor. Benim öğrencilik zamanımda sağ-sol kavgaları vardı. Derslere doğru düzgün giremiyorduk. Sağ-sol kavgası milletimizi ikiye bölmüştü. Arkasından PKK terör örgütünün bu ülkede 40 yıldır yaptıklarına hepimiz şahidiz.  Ama Cumhurbaşkanımızın dirayetli davranışı ve liderliğiyle bugün şehirlerimiz temizlendi. Güneydoğu’dan sorumlu bakanlık görevi yaptığım için de söylüyorum. Güneydoğu’daki şehirlerimiz de temizlendi.”