AKP’li Ozan Ceyhun, Viyana Büyükelçiliği’ne atandı

Yayın tarihi: 21 Şubat 2020 Cuma 1:08 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2020 Cuma 1:13 pm

Dışişleri Bakanlığı’nda bakanlık dışından yapılan siyasi atamalara bir yenisi eklendi. 1998-2004 arasında Almanya Yeşiller Partisi ve Sosyal Demokrat Parti’den Avrupa Parlamentosu milletvekili olan, 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı olup seçilemeyen Ozan Ceyhun, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği’ne atandı.

Ceyhun’un Viyana Büyükelçiliği’ne atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

Aynı zamanda Almanya vatandaşı olan Ozan Ceyhun, 1998-2000 arası Almanya Yeşiller Partisi, 2000-2004 arası ise Almanya Sosyaldemokrat Partisi’nden (SPD) Avrupa Parlamentosu milletvekilliğini yürüttü.  Bir dönem Mustafa Sarıgül’ün danışmanlığını yürüten Ceyhun, 2015 genel seçimlerinde İzmir 1. bölge 5. sıradan AKP milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Ceyhun AKP’ye yakın Daily Sabah gazetesinde köşe yazarlığı da yapıyordu. Ceyhun’un 2018’de İstanbul’da yapılan düğününe Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılmıştı.

ESKİ VEKİLLER, DANIŞMANLAR ARTIK BÜYÜKELÇİ

Dışişleri Bakanlığı’nda ‘istisnai’ olarak yapılan bakanlık dışından büyükelçi atamaları, son dönemde özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanları ve eski AKP milletvekilleri arasından yapılan atamalarla daha önce görülmemiş ölçüde arttı.

Halihazırda eski AB Bakanı Egemen Bağış, Prag; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘manevi kızı’ olarak nitelendirilen eski Brüksel Bölge Parlamentosu milletvekili Mahinur Özdemir, Cezayir; eski AKP’li vekil Şaban Dişli, Lahey; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı ve eski AKP’li vekil Emin Önen, Pekin; Erdoğan’ın eski danışmanı ve eski Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytak, Kuveyt; eski AKP’li vekil Murat Mercan, Tokyo; eski AKP’li vekil Fazilet Dağcı Çığlık, Lüksemburg; 1999 seçimlerinden sonra Meclis’te yaşanan yemin krizinin odağındaki isim Merve Kavakçı, Kuala Lumpur; Erdoğan’ın eski basın danışmanı Lütfullah Göktaş da Vatikan Büyükelçisi olarak görev yapıyor.