AKP’li olduğunu söyleyen çiftçi: Mal varlıklarımıza el koydular

Yayın tarihi: 19 Ekim 2021 Salı 7:02 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 10:41 am

Adana’da çiftçilik yapan ve AKP üyesi olduğunu söyleyen Süleyman Göden, Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredi borcunu ödeyemeyince hayvanlarının tarlasının ve traktörünün icralık olduğunu söyledi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Süleyman Göden ve ağabeyi Niyazi Göden’i ziyaret etti. Ziyarete, CHP Karaisalı İlçe Başkanı Mustafa Eren de katıldı. Barut ziyareti sırasında AKP’ye üye olduğunu söyleyen çiftçi Süleyman Göden  “700 bin lira krediyi faiziyle 2 milyon TL’ye kadar çıkardılar. Bunu ödeyemeyince ne kadar mal varlığımız varsa el koydular.” dedi.

İcralık olduğunu Göden şöyle konuştu:

“‘Ben AKP’ye üyeyim. Bizi bu hale getirsinler diye mi bu adamlara rey verdik. Bakıyorum hiçbir AKP milletvekili buraya geldiğinde sahaya inmiyor, insanların sorununu dinlemiyor. Biz sizin 2018’e kadar arkanızda durduk. Adamlar sessiz, kitle ağlıyor. ‘Biz bittik’ diyor. Hamile hayvanlar kesime gidiyor. Bitmiş adam kurtulmaya çalışıyor. Geçen silajlık mısırda kullandığım üre gübresi 1650 TL idi, şimdi 5200 TL. Adam Allahtan korkar.

Bizi bitirmeye heveslisiniz belli oldu. Tarım Bakanı çıkıp, ‘Çiftçinin moralini bozmayın’ diyor. Benim arazilerim gitmiş, hepsini satmış, devletin bankası. 2-3 tanesini de önümüzdeki haftalarsa satacak. Bunlar 2001’de 2002’de göreve geldiler, bu arazilerin yabancılara satışına müsaade ettiler. Şimdi ise bu arazileri çiftçiler almıyor. Kim alıyor biliyor musun? Bu işin emlakçıları alıyor. Bunlar da buraları yabancı insanlara satacaklar, tarım yapana değil. Allahtan korkun be. Allahtan korkun siz.

Tarım Kredi Kooperatifi’nden 50 bin TL kredi çektim. Bu 50 bin TL, şu anda 180 bin TL oldu. Arabam karakolda bağlı. Traktörlerimi de zaten sattılar. Yapabileceğim bir şey kalmadı. Ben çiftçilik yapıyorum ama çiftçilik yapacak halimi koymadılar. Bir arabam iki traktörüm satıldı, bir arabam da karakolda bağlı Tarım Kredi Kooperatifi tarafından.”

 

Eski Bakan Faruk Çelik’in oğlu AKP’li Belediye ile mahkemelik oldu!