AKP’li Numan Kurtulmuş: HÜDA-PAR inşallah Cumhur İttifakı’nın içerisine katılır

Yayın tarihi: 3 Şubat 2023 Cuma 11:37 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2023 Cumartesi 2:25 am

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir TV  programında partisi ile görüşen HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılıp katılmayacağını sorusunu yanıtladı. Kurtulmuş, “Bu ittifakın gelişmesi Türkiye’nin lehine olduğu kanaatindeyiz. İnşallah diğer partilerden, HÜDA PAR da bu ittifakın içerisine katılır” ifadelerini kullandı.

Habertürk’e konuk olan AKP’li Numan Kurtulmuş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anket sonuçlarına göre ilk turda seçileceğini iddia etti.

“Anketler bizim için çok iyi” diyen Kurtulmuş, “Özellikle temmuzdan sonra sürekli yükselerek devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın oyu partiden yüksek olması zaten kaçınılmazdır, Cumhur İttifakı da Cumhurbaşkanımızı destekleyecekleri için. Biz birinci turda seçimi bitirecek bir sonucu Cumhurbaşkanımızın ulaştığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“HÜDA-PAR İNŞALLAH KATILIR”

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılımı ihtimaline ilişkin konuşan Kurtulmuş, “Bizim en büyük avantajımız hangi konularda temel yaklaşımlarımızın ne olduğu konusunda ortak bir zeminde, ortak bir mutabakatla yürüyoruz. AK Parti ve MHP tabii ki iki ayrı parti. Bu ittifakın gelişmesi Türkiye’nin lehine olduğu kanaatindeyiz. İnşallah diğer partilerden, HÜDA PAR da bu ittifakın içerisine katılır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan HÜDA PAR’a ittifak teklifi