Mehmet Metiner’den AKP’yi karıştıracak 15 Temmuz iddiası!

Yayın tarihi: 17 Haziran 2020 Çarşamba 1:26 am - Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba 1:43 am

AKP’li Mehmet Metiner, kamu bankalarına yapılan tartışmalı atamaların ardından ortalığı karıştıracak bir açıklamada bulundu.

Kamu bankalarına yapılan atamalar Türkiye gündemdeki yerini korurken AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner’in ortaya attığı 15 Temmuz gecesine ilişkin bir iddia yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgürü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul’a yanında bir bakanla geldiğini iddia eden Metiner, ismini vermediği bakanın o gece kayıplara karıştığını söyledi.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Metiner, “15 Temmuz akşamı İstanbul’a birlikte indiğimiz bir bakanımız o gece kayıplara karıştı. O eski bakan şimdi devlet bankalarımızdan birine yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Bu kıssadan nasıl bir hisse çıkar bilmiyorum. Bildiğim siyasetin işine akıl sır ermiyor” ifadelerini kullandı.

Metiner’in hedef aldığı isimler arasında eski “devlet bakanlığı” yapmış olanlar AKP’li Faruk Çelik, 21, 22, 23, 24, 25, 26. Dönem milletvekili ve Çalışma-Sosyal Güvenlik Bakanı, Devlet Bakanı, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı görevini yürüttü. Çelik şu an Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi…

Ayrıca AKP’li Eski Bakan Abdülkadir Aksu da Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı. 59. Hükûmet’te İçişleri Bakanı ve TBMM 22. 23. ve 24. Dönem AKP İstanbul milletvekillerinden.