AKP’li Metiner’den Arınç’a tepki: Damadınızın avukatı mısınız?

Yayın tarihi: 2 Ocak 2020 Perşembe 1:20 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2020 Perşembe 1:20 pm

Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç, damadı ile ilgili verilen beraat kararını İstinaf’a götüren Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a tepki göstermişti.

Sosyal medya hesabından TBMM antetli kağıtla açıklama yayımlayan Arınç, Kocaman’ın “haysiyet cellatlarına malzeme verdiğini” öne sürerek, “Siz yargıyı ve adaleti temsil ediyorsunuz. Adli konu üzerinde isim ve olay zikrederek sübjektif görüş beyan edemezsiniz” cümlelerini kullanmıştı.AKP’li Mehmet Metiner, tartışmaya ilişkin bir yazı kaleme aldı.Twitter’dan bugün paylaştığı yazısında Arınç’ı sert sözlerle hedef alan Metiner, “Bir de FETÖ ile kavgada ön saflarda vuruşan insanları ‘kötü niyetli adamlar’ diye suçlayarak hadsizlik yapıyor… Oysa yargılanan kendisi değil, damadı… Başsavcı hiçbir şekilde onunla ilgili de konuşmuş değil… Niye bu durumda kalkıp görevini cesaretle yapan bir Başsavcıya gözdağı verme yoluna gidiyor?
Üstelik o geçmişte kalan anlı-şanlı sıfatını kullanarak… TBMM antetli kağıdı kullanarak…. İyi ki Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) antetli kağıdı kullanmadı…. Sormazlar mı: Niye siz cevap veriyorsunuz, hangi sıfatla cevap veriyorsunuz, Adalet Bakanını ve HSK üyelerini göreve davet ederken ne demeye çalışıyorsunuz? Damadınızın resmi avukatı iseniz sorun yok. Hakkınızdır.” eleştirisinde bulundu.
“Haddinizi sahiden aşıyorsunuz” Yazısının devamında Arınç’a “Sahi avukatı mısınız?” diye soran Metiner, “Bildiğimiz kadarıyla değilsiniz. Hem olsanız bile ne değişir! Nasıl olur da anlı-şanlı sıfatlarınızın arkasına sığınıp FETÖ ile mücadele konusunda ölümüne duruş sergileyen bir Başsavcıya gözdağı vermek yetmiyormuş gibi onu itibarsızlaştırmaya kalkışmak da neyin nesidir?Bilesiniz ki bu sizin haddiniz değildir….Yahu asıl ihsas-ı reyde bulunan sizsiniz! Televizyon konuşmalarınızla ve yazılı açıklamalarınızla eski ve yeni sıfatlarınızın arkasına yaslanarak yargıyı etkilemeye çalışan sizsiniz! Sayın Başsavcının yaptığı yasal bir görevin ifasıdır. Konuyla ilgili kısa cevap da görevlerinden biridir. Kötü niyetli olan sizsiniz! Bir Başsavcıya öyle ulu orta gözdağı verme cesaretini nerden alıyorsunuz? Haddinizi sahiden aşıyorsunuz ve siyaseten kriminal bir unsura dönüşmüş durumdasınız. Yeter artık!” cümlelerine yer verdi.