AKP’li Mehmet Özhaseki ve Nedim Şener hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 23 Şubat 2021 Salı 2:48 pm - Güncelleme: 23 Şubat 2021 Salı 2:52 pm

Mardin’de HDP üyesi Abidin Unay, AKP’li Mehmet Özhaseki ve gazeteci Nedim Şener hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde HDP üyesi Abidin Unay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile gazeteci Nedim Şener’in HDP’li seçmenlere ‘dönük hakaret ve nefret içeren’ sözlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, dilekçeyi Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı’na teslim eden Unay, Özhaseki ve Şener hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama”, “Nefret ve ayrımcılık”, “Siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi”, “Hakaret” ve “Tehdit” suçlarından şikayetçi oldu.

AKP’li Özhaseki’ye yanıt: Bela okuduğunuz halk selânızı okuyacak

NE OLMUŞTU?

Kayseri’de katıldığı bir açılış programında HDP’yi ve seçmenlerini hedef alan Özhaseki, “HDP’yi her fırsatta söylemeliyiz. Bir gün olsun Mecliste PKK’ya ‘lanet olsun’ diyemediler. Ana muhalefet de bunların sözcülüğünü yapmaya devam ediyor… Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin. Bunları her fırsatta söylemeliyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Nedim Şener ise, CNN Türk televizyonunda katıldığı programda HDP seçmenlerini hedef alarak, “HDP ile kim iş birliği yaparsa o çamur üzerine bulaşır. O çamur, o kan üzerine bulaşır. Nettir. Bu kadar. Hiç tartışmıyorum. Bana cevap verme. HDP’ye oy veren, PKK’nın kalaşnikof kurşunudur” sözlerini sarf etmişti.

Vatandaşa “lanet olsun oylarınıza” diyen Özhaseki’den geri adım