AKP’li Mehmet Metiner’den yeni parti kuracak isimlere ‘sandık’ çağrısı

Yayın tarihi: 11 Haziran 2019 Salı 10:28 am - Güncelleme: 11 Haziran 2019 Salı 10:30 am

Eski AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a çağrıda bulundu.

 

AKP’li Mehmet Metiner, “Gül ve Davutoğlu ikilisi AK Parti adayı Binali Yıldırım’ı desteklediklerini çıkıp açıklasınlar yeter” dedi.

Akit’ten Murathan Seyitoğlu’nun haberine göre Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a çağrıda bulunan Mehmet Metiner, şunları kaydetti:

“Aksini iddia ediyorlarsa, yani hayır böyle bir niyetimiz yok diyorlarsa, hadi daha açık bir ifadeyle diyeyim biz CHP adayının kazanmasını isteyecek kadar hain değiliz diyorlarsa, o zaman kendilerine çağrıda bulunuyorum: Oylarının rengini açıklasınlar! Her konuda demeç veren, güya partilerinin selameti için bildirgeler yayınlayan Gül ve Davutoğlu ikilisi AK Parti adayı Binali Yıldırım’ı desteklediklerini çıkıp açıklasınlar yeter! Evet bu kritik süreçte her ikisini de sadece oylarının ve desteklerinin Ak Parti’den yana olduklarını alenen ve güçlü bir şekilde yapmaları çağrısında bulunuyorum. Bunu yapmazlarsa sözünü ettiğim ihanet şebekesinin bir parçası olduklarını göstermiş olurlar. Bu durumda artık AK Parti adına konuşma hakları kalmaz ve AK Partililer onları kendilerinden bilmezler.”

“Hem içerde görün hem arkadan hançerle olmaz”
“Hem içerde görün hem arkadan hançerle olmaz. Bunun adına dürüstlük ve mertlik denmez. Diyelim ki AK Parti adayı için destek çağrısında bulunmak istemiyorlar. Şahsi ve siyasi nedenlerle. O zaman çıkıp İstanbul seçimleri için tavırlarını net bir şekilde açıklasınlar bilelim. CHP adayına mı oy verecekler/verdirtecekler yoksa sandığa mı gitmeyecekler? Netlik de mertlik de bunu gerektirir.”