AKP’li Mahir Ünal’dan dikkat çeken Peaky Blinders paylaşımı

Yayın tarihi: 11 Nisan 2021 Pazar 2:19 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2021 Pazar 2:19 pm

AKP Grup Başkanvekili, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın dünyaca ünlü mafya dizileri arasında yer alan İngiliz dizisi Peaky Blinders’le ilgili beş yaşındaki oğlu M.S’nin fotoğrafı ile yaptığı Instagram paylaşımı dikkat çekti.

Ünal’ın, sosyal medya hesabında minik oğlunun dizinin baş karakteri Cillian Murphy’e benzeyen fotoğrafını, “Peaky Blinders seçmelerine hazırlık” yazarak ve İngiliz suç dizisini etiketleyerek paylaştığı görüldü. İçki, sigara ve uyuşturucu içeren sahnelerin bol bol kullanıldığı İngiliz mafya dizisinde, Türkiye’ye yönelik hakaret içeren sahneler yer almıştı. Dizinin Türkiye’de çekilen sahnelerinde Suriye’yi Türkiye olarak göstermesi ve “Türkiye Kürdistanı” ifadelerine yer vermesi büyük tepkiye yol açmıştı.

ÜNAL’IN PAYLAŞIMININ ALTINA YAPILAN YORUMLAR DİKKAT ÇEKTİ

Ünal’ın instagram paylaşımı takipçileri tarafından yaklaşık 5 bine yakın beğeni alırken, altında yer alan yorumlar dikkat çekti. Bazı takipçilerin Mahir Ünal’ın paylaşımına, “Neden bir İngiliz dizisi, ismi garip değil mi? Herkes maşallah deyip geçmiş, ‘uyanık Selçuklu’ da olabilirdi”, “ İnşallah seçilmez Sayın Bakanım. Çok içki, kumar ve sigara var. Kendisini Kuruluş Osman’da görmek isteriz” yorumunu yapması dikkat çekti.

FEMİNİSTLER DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kadın karakterlerin de yer aldığı dizi, feministler tarafından da yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Dizi, kadınları küçük düşüren anti feminist sahnelere yer vermekle suçlanmıştı.