AKP’li Mahir Ünal’dan ‘bizi kıskanıyorlar’ açıklaması: ‘Elin Amerikalısı bizde neden yok diyor’

Yayın tarihi: 7 Aralık 2019 Cumartesi 7:33 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2019 Cumartesi 7:33 pm

AKP Genel Başkanı Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta partisince Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Ünal, “Eskiden biz Amerika’ya ve Avrupa’ya giderdik orada olanları görüp ‘neden Türkiye’de yok’ derdik. Şimdi elin Amerikalısı geliyor Türkiye’de yapılanları görüyor ve ‘Neden böyle bir havaalanı Amerika’da yok’ diyor” dedi.

Ünal, Kahramanmaraş’ta partisince Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda, ‘geçmişte yapılan hizmetlerin unutulmaması gerektiğini’ söyleyerek, “Eskiden biz Amerika’ya ve Avrupa’ya giderdik orada olanları görüp ‘neden Türkiye’de yok’ derdik. Şimdi elin Amerikalısı geliyor Türkiye’de yapılanları görüyor ve ‘Neden böyle bir havaalanı Amerika’da yok’ diyor. Yine geçen gün gazeteci Cüneyt Özdemir, ‘diş implantı için Amerika’da hastaneye gittim bana üç ay sonraya randevu verdiler’ diyor. Ülkenizdeki sağlık sisteminin kıymetini bilin diyor. Adamı linç etti azınlık” diye konuştu.

FRANSA YANIYOR, AMERİKA İLE ÇİN’İN TİCARET SAVAŞLARI DEVAM EDİYOR. BURALARA KİM AYAR VEREBİLİR”

Dünyanın anlatıldığı gibi güllük gülistanlık olmadığını öne süren Ünal, şöyle devam etti:

“Fransa yanıyor, Amerika ile Çin’in ticaret savaşları devam ediyor. Libya’dan Afganistan’a kadar oluşturulan terör koridorunda 9 ülke yönetilemez hale geldi. Bugün Avrupa Birliği, NATO, Birleşmiş Milletler gibi kurumlar işlevlerini kaybetme noktasına geldi. Buralara ayar veren kim? Son NATO zirvesinde NATO’ya görevini kim hatırlattı. NATO’ya görevini Recep Tayyip Erdoğan hatırlattı. Sorunlarımız var mı? Var ama bu sorunları kim çözer AKP kadroları çözer. Öbürlerinin sorun çıkarmaktan başka hiçbir işleri yok. Türkiye’nin sorunlarını büyütmekten, sorunlarını taşımaktan, sorunları kronikleştirmekten başka hiçbir şeye yaramıyorlar”.