AKP’li Mahir Ünal, Osman Öcalan’ın TRT röportajını böyle savundu

Yayın tarihi: 14 Şubat 2021 Pazar 10:31 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2021 Pazar 10:34 pm

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, PKK lideri Abdullah Öcal’ın kardeşi Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasına ilişkin, “TRT Kürdi’de, PKK eli kanlı terör örgütü diyecek olan kim varsa, Murat Karayılan’da dahil televizyona çıkmalıdır” dedi. Osman Öcalan, yenilenen İstanbul seçimlerinde TRT Kurdi’ye çıkıp Abdullah Öcalan’ın mektubunu okumuş, “Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur” demişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir televizyon kanalında, Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Osman Öcalan: Röportaj teklifi TRT’den geldi

Ünal açıklamasında “TRT Kürdi’de, PKK eli kanlı terör örgütü diyecek olan kim varsa, Murat Karayılan’da dahil, PKK eli kanlı bir terör örgütüdür diyecekse o da televizyona çıkmalıdır. Kimse şunu konuşmuyor, Osman Öcalan orada ne dedi, kimse konuşmuyor. Osman Öcalan oraya çıktı dedi ki, PKK eli kanlı bir teör örgütüdür, dedi. Eğer, terör örgütünün üyesi olup, “PKK eli kanlı bir terör örgütüdür” diyeceğim diyen varsa bütün televizyonlar onlara kapıları açmadır.” ifadelerini kullandı.

TRT’YE ÇIKARILMASI TARTIŞMA YARATAN ÖCALAN NE DEMİŞTİ?

Yenilenen İstanbul seçimlerinde PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan TRT Kurdi’ye çıkarılarak, Abdullah Öcalan’ın mesajını okumuştu.

Öcalan, “Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Osman Öcalan Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur. CHP Kürtlere yakın değil olmadı ve sadece Türkleri ileri sürdü, tuttu. Kürtleri ciddiye almadılar ve hesap dahi edilmedi” ifadelerini kullanmıştı.

AKP iktidarı Öcalan ailesine sarıldı… Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan TRT’ye çıktı!