AKP’li Külünk’ten ‘Erdoğan’ yorumu: Güven aşağı doğru iniyor, güzel devretmesini isterim

Yayın tarihi: 2 Eylül 2024 Pazartesi 10:06 am - Güncelleme: 2 Eylül 2024 Pazartesi 10:06 am

AKP’li Metin Külünk, “3-4 sene evvelki Sayın Cumhurbaşkanımıza olan güven aşağı doğru iniyor. Cumhurbaşkanlığı gibi devletin liderliğini en nihayetinde devredecek. Güzel devretmesini isterim” dedi.

Eski AKP MKYK Üyesi Metin Külünk’ten dikkat çeken bir yorum geldi. 12punto’da “Özge Uzun ile Filtresiz” programına katılan Külünk, “Sayın Erdoğan emekçinin, işçinin, esnafın, dar gelirlinin, çiftçinin, köylünün her an yanında duran abisiydi, kardeşiydi, ‘Bizim Erdoğan’dı, ‘Bizim Tayyip’ti. Burası en güçlü stratejik noktaydı” diye konuştu.

“GÜZEL ANILARAK DEVRETMESİNİ İSTERİM”

“AKP sayesinde zenginleşmiş çevrelerin, dar-elit çevrelerin ki bunların diğer AKP öncesi zenginlerden hiçbir farkı yok” diyen Külünk şu ifadeleri kullandı:

“31 Mart’tan sonra sayın Erdoğan’ın sosyolojisi eriyor. Sayın Erdoğan sizin bu sorduğunuz soruyu kendisi sormak ve cevaplamak zorunda, çünkü sokak artık, ‘Cumhurbaşkanımız çok iyi, etrafı çok kötü’ cümlesini aştı. Üzülerek ifade ediyorum; 3-4 sene evvelki Sayın Cumhurbaşkanımıza olan güven aşağı doğru iniyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı gibi devletin liderliğini en nihayetinde devredecek. Güzel devretmesini isterim. Güzel anılarak devretmesini isterim. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye kazandırdıkları, başarıları, bir başarı hikayesi var. Fakat başarıların yanında eksiklikler, hatalar, boşluklar var.”

AKP’li Külünk: Erdoğan sosyolojisi eridi

Kaynak: TELE1