AKP’li isimden tepki çeken Atatürk-Abdülhamit kıyaslaması: En büyük ihanet…

Yayın tarihi: 18 Haziran 2019 Salı 3:54 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2019 Salı 3:57 pm

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Bizim için Selçuklu, Osmanlı ne ise Cumhuriyet odur, Cumhuriyet bir tarihsel sürecin devamıdır. Sultan Abdülhamit Han ile Atatürk’ü birbirinden ayırma çabası tarihe ve millete karşı yapılacak en büyük ihanetlerden birisidir” dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Darülaceze Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Büyük Darülaceze Aile Buluşması’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada Kurtulmuş, Darülaceze’nin tarihi ve sosyolojik önemine değinerek, geçmişte olduğu gibi bugün de önemli önemli bir hizmet kapısı olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, buradaya yaptığı konuşmada, tarihi gerçekleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerini çarpıtarak, Atatürk ve yol arkadaşlarının ‘diktatör’ olarak tarif ettiği ve tahttan indirdği Abdülhamit’i savundu. Kurtulmuş, Abdülhamit ile Atatürk’ü birbirinden ayrımanın millete ihanet olduğunu bile savunabildi.

Numan Kurtulmuş, geçmiş Türkiye’nin acı hatıralarından birinin de Türkiye’nin tarihinden koparılması meselesi olduğunu iddia ederek, “Bize çocukluğumuzda Sultan Abdülhamid Han hazretlerini ‘Kızıl Sultan’ olarak öğretildi. Kitaplarda böyle ifade edildi. Kızıl Sultan dedikleri ‘Sultan Abdülhamid Han ile Mustafa Kemal Atatürk’ün yan yana gelmesi, getirilmesi düşünülemez’ dediler. Çünkü, Cumhuriyet’ten önceki dönem silinmesi gereken bir dönem, Cumhuriyet ise maalesef sadece bir kısım insanların önünde olduğu zannedilen bir kazanımımızdı. Bizim için Selçuklu, Osmanlı ne ise Cumhuriyet odur, Cumhuriyet bir tarihsel sürecin devamıdır. Sultan Abdülhamit Han ile Atatürk’ü birbirinden ayırma çabası tarihe ve millete karşı yapılacak en büyük ihanetlerden birisidir. Bu milleti birbirinden ayırmak isteyenlerin ilk başvurdukları kahpe metot tarihe küstürmekti” diye konuştu.
Bunların artık geride kaldığını belirten Kurtulmuş, “Tarihimizin her safhası bizimdir. Tarihte zor günlerimiz, zor dönemlerimiz de var. Beraber sahip çıkacağız. Ancak böylece birlik ve beraberlik ruhumuzu ortaya koyacağız” dedi.