AKP’li isim açıkladı… Yandaş gazete kendi röportajını sansürledi

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2019 Salı 4:31 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2019 Salı 4:42 pm

AKP Genel Başkan Yardımcısı Azmi Ekinci’nin Star Gazetesi’nde AKP’yi eleştirdiği röportaj internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından kaldırıldı.

AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı Azmi Ekinci Star gazetesinden Fadime Özkan’a bir röportaj verdi. Ekinci, röportajda İstanbul seçimlerinde AKP’nin “nerede hata yaptığını” anlattı. Röportaj gazetenin internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından kaldırıldı.

“Artık kendi seçmenimizle saatlerce tartışıyoruz”

Şimdiye kadar yapılan 15 seçimin tamamında yer aldığını söyleyen Ekinci, daha önce AKP seçmenine gittiklerinde seçmenin adres vererek “Bize gelmeyin, filan kişiye/kişilere gidin” dediğini ama şimdi seçmenlerinin kendileriyle saatlerce tartıştığını söyledi:

“Artık kendi seçmenimizle saatlerce tartışıyoruz”

Şimdiye kadar yapılan 15 seçimin tamamında yer aldığını söyleyen Ekinci, daha önce AKPseçmenine gittiklerinde seçmenin adres vererek “Bize gelmeyin, filan kişiye/kişilere gidin” dediğini ama şimdi seçmenlerinin kendileriyle saatlerce tartıştığını söyledi:

“Her şeyi sorguluyor. Bu bizim seçmenler konusunda geldiğimiz nokta ve üzerinde çok iyi bir şekilde durmamız gereken bir gerçek.”

Esenyurt’ta muhalefeti değil AKP seçmenini ikna etmekle uğraştığını belirten Ekinci, AKP’ye yöneltilen en büyük eleştirilerin şunlar olduğunu söyledi:

Adam kayırma, rantçılık gibi negatif şeylerin yanında vatandaşın ayağına gitmeme, halktan kopukluk, marjinalleşme gibi hususlar. Sayın Cumhurbaşkanımız mesela bodrum kattaki bir eve misafir oluyor, diz çöküyor, çorbasını içiyor hemhal oluyor ama beyefendilerin ayağına kadar gittiğimiz halde zahmet edip bize kapılarını bile açmıyorlar diyorlar. Ayrıca belediye başkanı, yardımcıları ve yöneticilerinin israf ve şatafatları eleştiriliyor. Bunların etrafında dolaşan ihalecisi, müteahhidi gibi kesimlerden oluşan gruplarda ciddi bir ekonomik statü farklılığı oluşan tepki. Haliyle vatandaş da ‘Ben sana oy veriyorum, sen beni unutuyor, bir kesimi zenginleştiriyor, kendine hayat kuruyorsun’ gibi konularda son derece ciddi eleştiriler var. Bizim hakikaten bundan sonraki süreçte yeni bir sayfa açıp yeni yüzlerle yeni söylemlerle alana inmemiz gerek.

Ekinci, vatandaşın AKP’ye “artık yönetemiyorsunuz” demeye başladığını şu sözlerle anlattı:

“Vatandaş ‘tanzimleri niye açmak zorunda kaldınız?’ diyor. Biz de ‘Birtakım art niyetliler domates, patates, soğan üzerinden bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Onun için bunları açtık/açmak zorunda kaldık’ dediğimizde ‘Neden, sizin zabıtanız yok mu, emniyetiniz yok mu, maliyeniz yok mu, niye denetlemiyorsunuz?’ diyor. ‘Yapıyorlar da yetişemiyorlar’ dendiğinde, O zaman ‘Siz yönetemiyorsunuz’ diyor. Artık sorular bu noktaya gelmiş.”