AKP’li ilçe başkanından ‘laiklik’ istifası!

Yayın tarihi: 21 Ocak 2019 Pazartesi 8:47 am - Güncelleme: 21 Ocak 2019 Pazartesi 8:59 am

AKP’nin Ordu Perşembe İlçe Başkanı Ülkü Kumral, partisinin belediye başkan adayını “laik düşünce artıklarından birisi” diye yorumlayıp görevinden istifa etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ilçe başkan adayları, Ordu’nun Perşembe ilçesini karıştırdı. Mevcut Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar’ın aday gösterilmemesine sert tepki gösteren AKP Perşembe İlçe Başkanı Ülkü Kumral, aday gösterilen Mustafa Tandoğan için de sosyal paylaşım sitesinden “laiklik artığı” ifadesini kullandı.

Kumral, paylaşımında; AKP Genel Merkezi’ne gönderdiği istifa dilekçesinde, “MSP ile siyasete başladığım 1979 yılından bu tarafa laikliği istismar ederek, Müslümanca yaşamak isteyenlere büyük baskı ve hakaretlerle adeta işkence eden bir zihniyet ile mücadele etmekteyim. Allah’ın izni ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından son verilen bu zulümlerden sona rahatlayan ve insanların özgürce yaşayabilecekleri bir ortama kavuştuktan sonra bu laik düşünce artıklarından birinin ilçemizde belediye başkan adayı olarak gösterilmesi, benim de bu adaya oy verip bunun için çalışma yapmak zorunda bırakılışımı kabullenmem mümkün değildir. Ben ve arkadaşlarım Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e bütün gücümüzle destek olmak ve onunla birlikte çalışmakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Kumral’ın bu açıklamasına sosyal paylaşım sitesinden büyük tepki yağdı. Bunun üzerine Kumral paylaşımını kaldırdı.