AKP’li Göksu riskli binalardan CHP’yi sorumlu tuttu: Hepsi CHP bölgelerinde

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 9:53 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 9:53 am

AKP’li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul’da yıkılma riskli bulunan binalardan CHP’yi sorumlu tuttu. Göksu, “Acilen yıkılması gereken binalar var. Bu binaların hepsi Cumhuriyet Halk Partisi belediyesine ait bölgelerde bulunmaktadır.” dedi.

İstanbul’da 1 milyon 800 bin konutun dönüşmesi gerektiğini söyleyen AKP’li başkan Tevfik Göksu, yıkılma riskli bulunan binalardan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediyelerini sorumlu tuttu. 17 Ağustos 1999 depreminin 22’nci yıl dönümünde konuşan Göksu, “İstanbul’da yaklaşık 7 milyon 100 bin bağımsız bölüm var. Bu bağımsız bölümün 2,5 milyonu 1999 deprem yönetmeliğine göre 2000 yılından sonra yapılmıştır. İstanbul’da yaklaşık 1,5 milyon dönüşmesi gereken, 300 bin de acilen dönüşmesi gereken konut var. Bu konutların dönüşmesi için Çevre Şehircilik Bakanlığı ve belediyeler yoğun bir uğraşın içerisinde” diye konuştu.

Yıkılma riski taşıyan binaların sorumluluğunu CHP’ye atan Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimini ve CHP’li ilçe belediyelerine yüklendi. “İstanbul iki buçuk yıldan beri bu konuda maalesef sınıfta kalmıştır” diyen Göksu şunları söyledi:

“İstanbul’un her şeyinden sorumlu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iki buçuk yılda yapmış olduğu iki tane deprem çalışması var. Sadece deprem çalıştayı ve kentsel dönüşüm için internet sitesi yaptılar. Şu anda İstanbul’da riskli olarak tespiti yapılmış ve acilen yıkılması gereken binalar var. Bu binaların hepsi Cumhuriyet Halk Partisi belediyesine ait bölgelerde bulunmaktadır.”

AKP’li Tevfik Göksu’ya sel bölgesinde tepki: Suçlusunuz, gelmeyin